Pravý smetanový zákusek s kousky mandarinek a mandarinkovým želé

Recept Pravý smetanový zákusek s kousky mandarinek a mandarinkovým želé
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Existuje neskutečně mnoho ovocných dezertů se želatinou. Můj oblíbený je tenhle a řeknu vám, že jsem už těch receptů vyzkoušela. Tento se mi zdá surovinami nejlepší a nejchutnější. Zkuste. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

5 ksvejce
100 gkrupicový cukr
5 lžicteplá voda
150 gpolohrubá mouka
1/2 ksprášek do pečiva

Smetanová náplň:

500 gzakysaná smetana
2 dclsmetana ke šlehání
90 gmoučkový cukr
1 ksvanilkový cukr

Želé:

2 konzervymandarinky v nálevu
1 ks (nebo vanilkový pudink)zlatý klas
1 ksvanilkový cukr
50 gkrystalový cukr
slitou šťávu dolít do 500 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vodu a šleháme do husté pěny. Později, na pomalých otáčkách přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pomalu sníh zamícháme do těsta – už jen ručně. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, rozetřeme až ke okrajům a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 15 minut.
  3. Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Ve druhé misce vyšleháme 2 dcl smetany na tuhou šlehačku a přimícháme ke ocukrené zakysané smetaně - také promícháváme už jen ručně metličkou. Vzniklou masu natřeme na opečenou vychladlou piškotu. Naskládáme scezené mandarinky.
  4. Šťávu z mandarinkového kompotu doplníme vodou na 500 ml. Přidáme cukr, Zlatý klas a uvaříme pudinkovou želatinu. Necháme trochu vychladnout a pomalu po lžících naléváme na koláč. Želatinu naléváme pomalu proto, aby se nám nesmutila od smetany. Necháme ztuhnout v chladničce a krájíme na řezy.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit