NejRecept.cz Dezerty Koláče Pražské koláče
Pražské koláče
Recept Pražské koláče
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Stará dobrá klasika, která nikdy nezklame. Vynikající pochoutka, kterou si myslím, že nemáte co pokazit, pokud jste hostitelem. I si pochutnáte, i se napapáte a máte o dobro své hosty postaráno. Miluji tyto koláče, dělala mi je ještě moje mamka, takže má to ve mně ty nejkrásnější vzpomínky a nyní to dělám i já pro své dětí a ty jsou také nadšené a chutnají jim velmi.

NejLucka NejLucka    ·   9.10.2017

Pražské koláče

Stará dobrá klasika, která nikdy nezklame. Vynikající pochoutka, kterou si myslím, že nemáte co pokazit, pokud jste hostitelem. I si pochutnáte, i se napapáte a máte o dobro své hosty postaráno. Miluji tyto koláče, dělala mi je ještě moje mamka, takže má to ve mně ty nejkrásnější vzpomínky a nyní to dělám i já pro své dětí a ty jsou také nadšené a chutnají jim velmi.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
hl. mouky
250 g
polohr. mouky
150 ml
mléka
3 PL
cukru
250 ml
majonézy
1 ks
vejce
30 g
čerstvého droždí
4 PL
vody
špetka
soli

Krém:

200 ml
mléka
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
másla
500 ml
smetany na šlehání
1 PL
škrobu kukuřičného
3 PL
moučkového cukru

Drobenka:

100 g
hrubé mouky
60 g
másla
60 g
cukru moučka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z uvedenýchsurovin klasickým způsobem zamícháme kynuté těsto (kvásek), které po vykynutí rozdělíme na 8 častí a utvoříme bochníčky. Můžeme udělat 12 menších.
  2. Bochníčky dáme na plech s papírem na pečení, rukou přitlačíme a uděláme placky. Potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme drobenkou. Necháme ještě aspoň 40 minut dokynout. Vložíme je do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 17-20 minut.
  3. V hrnci rozpustíme v mléce máslo, přidáme práškový a vanilkový cukr. Ve dvou lžících mléka rozpustíme škrob a přilijeme do hrnce. Necháme přejít varem a vychladíme. Smetanu vyšleháme a přimícháme do vychladlého krému.
  4. Tímto krémem naplníme podélně nařezané koláče a dáme ztuhnout do ledničky.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář