Prezidentská roláda

Recept Prezidentská roláda

Přidal: , 3.2.2015

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Křehká, chutná a lahodná roláda. Ten kdo má rád kokos si určitě pochutná. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.2.2015

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

4 ksbílky
80 gmoučkový cukr
3 lžícekakao
špetkasůl

Krém:

400 mlsmetana ke šlehání
½ bal.Smetafix
300 mlmléka
1 bal.smetanový pudink
3 lžícekr. cukr

Dále budeme potřebovat:

100 gkokos

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Postupně přidáváme moučkový cukr a kakao. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech (38 x 30 cm), který jsme si vystlali papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby po dobu 15 minut. Pečeme při teplotě 190 stupňů. (Těsto je nutné v troubě sledovat - nesmí vyschnout, protože se bude při rolování lámat)
  2. Připravíme si nádivku. Do mléka přidáme cukr a necháme ho na ohni rozpustit. Následně přidáme pudink a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. V druhé misce si vyšleháme smetanu se Smetafixem a následně přidáváme vychladlý pudink.
  3. Upečené těsto si vybereme a na ještě teplé navrstvíme připravený krém (cca 1/2). Posypeme kokosem a srolujeme. Připravíme si alobal nebo fólii, posypeme kokosem a navrstvíme zbylý krém. Do středu položíme roládu a zabalíme ji. Takto srolovanou roládu si vložíme do lednice, nejlépe na celou noc a necháme ztuhnout. Následně nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit