Pribináček řezy téměř bez práce, které si zamiluje celá rodina

Recept Pribináček řezy téměř bez práce, které si zamiluje celá rodina
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduché pribináček řezy s fotopostupem, které zvládne připravit i začátečník v pečení. Jednoduché těsto, tvarohový krém, který je pouze z tvarohu a šlehačky a na vrchu lahodná čokoládová poleva. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

6 ksvejce
6 PLmoučkový cukr
2 PLolej
6 PLpolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
3 PLkakao

Krém:

500 gtvaroh
250 mlsmetana ke šlehání
5 PLmoučkový cukr

Poleva:

120 ghořká čokoláda
100 gmáslo
2 PLmléko

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Na závěr už jen vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Připravené těsto nalijeme do máslem vymazané formy o rozměru 25 x 30 cm a dáme péct.
  3. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10-15 minut - sledujeme. Každá trouba peče jinak. Po upečení necháme těsto vychladnout.
  4. Smetanu na šlehání vyšleháme spolu s cukrem do tuhé šlehačky a postupně ji zamícháme k tvarohu.
  5. Připravený krém navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně urovnáme.
  6. Odložíme do lednice ztuhnout a na vrch nalijeme polevu. Čokoládová poleva lépe tuhne když je krém pořádně vychlazený.
  7. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Já krájím ostrým horkým nožem, aby se čokoláda nepolámala.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit