NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Připravte si nepečená kávová zrna
Připravte si nepečená kávová zrna
Recept Připravte si nepečená kávová zrna
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Tento recept vytváří čokoládově obalená kávová zrna, ideální pro milovníky kávy a sladkostí. Směs vlašských ořechů, sušenek, čokolády a kávy se tvaruje do zrn, obalí v čokoládě a chladí. Výsledkem jsou dezertní kuličky.

NejLucka NejLucka    ·   10.12.2023

Připravte si nepečená kávová zrna

Tento recept vytváří čokoládově obalená kávová zrna, ideální pro milovníky kávy a sladkostí. Směs vlašských ořechů, sušenek, čokolády a kávy se tvaruje do zrn, obalí v čokoládě a chladí. Výsledkem jsou dezertní kuličky.

15 min
Čas vaření
Suroviny

Budeme potřebovat:

250 g
moučkový cukr
75 ml
voda
125 g
máslo
100 g
mleté vlašské ořechy
100 g
mleté sušenky BEBE
80 g
čokoláda
1 - 2 lžičky
mletá káva

Glazura

100 g
čokoláda
3 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas vaření
  1. Nejdříve se ve vodě rozpouští cukr, což obvykle trvá přibližně tři až čtyři minuty vaření. Následně se do této sladké vody přidá máslo a směs se míchá, dokud se máslo úplně nerozpustí.
  2. Poté, co je základní směs připravena, přichází na řadu přidání mletých ořechů a rozdrcených sušenek do směsi. Následuje přidání čokolády a kávy, a všechny tyto ingredience jsou důkladně promíchány dohromady, aby vznikla homogenní směs.
  3. Jakmile se směs mírně ochladí, začneme tvarovat malé kuličky. Pro větší autenticitu kávového zrna si pak do středu každé kuličky vytvoříme pomocí tenké tyčinky čárku, která napodobí typický vzhled kávového zrna.
  4. Pro přípravu polevy se nejprve rozpustí čokoláda ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády ji odstavíme z tepla a při neustálém míchání do ní pomalu přidáme olej, aby se obě ingredience dobře spojily.
  5. Po přípravě čokoládové polevy se každé kávové zrno ponoří do ní, aby bylo kompletně pokryté čokoládou. Poté se nechají zrnka ztuhnout, aby poleva dobře držela.
  6. Po dokončení a ztuhnutí čokolády se hotová kávová zrnka pečlivě ukládají do malých košíčků, připravena k servírování. Přejeme dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář