Ať už chcete pohostit svou návštěvu nebo připravit něco skvělého na stůl své rodině během víkendového oběda, budou trojúhelníčky s medvědím česnekem a uzeným sýrem vždy to pravé. Navíc se blíží Velikonoce, tento recept si můžete uschovat a připravit trojúhelníčky na velikonoční hodování. Sezóna medvědího česneku totiž právě začíná.
Ať už chcete pohostit svou návštěvu nebo připravit něco skvělého na stůl své rodině během víkendového oběda, budou trojúhelníčky s medvědím česnekem a uzeným sýrem vždy to pravé. Navíc se blíží Velikonoce, tento recept si můžete uschovat a připravit trojúhelníčky na velikonoční hodování. Sezóna medvědího česneku totiž právě začíná.
Medvědí česnek roste na mnohých místech České republiky, a obvykle ho v přírodě nelze přehlédnout. Nalézt jej můžete převážně na stinných a vlhčích místech, hojně se vyskytuje v lužních lesích. Medvědí česnek se vyskytuje na úpatích svahů i poblíž potoků a vytváří velmi husté porosty, které lákají svou typickou vůní medvědího česneku.
Pozor ovšem na to, že medvědí česnek se nesmí trhat v chráněných oblastech. K dostání je ale během jarního období i na farmářských trzích, kde lze obvykle zakoupit i výrobky z něj.
Medvědí česnek je bohatý na vitamín C, působí jako antioxidant a má rovněž protizánětlivé a antibakteriální účinky. Je nejlepší konzumovat jej v syrovém stavu, přidává se například do pomazánek. Růst začíná začátkem jara a sbírat ho lze do doby, než začne kvést. Jelikož je jeho úroda vždy hojná, z medvědího česneku můžete připravit mnoho zajímavých jídel, dokonce může nahradit i klasický česnek využívaná v kuchyni. Svou zelenou barvou jídla i oživí, vyzkoušejte si z něj připravit netradiční pochoutky z kynutého těsta a se sýrem. Tyhle trojúhelníčky si prostě zamilujete.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě