Propadávané tvarohové řezy s broskvemi

Fantastické jemné těsto, tvaroh ochucený vanilkovým pudinkem a na vrchu lahodné čerstvé broskve. Já do tvarohové vrstvy nepoužívám vajíčko a drží to dokonale. Určitě vyzkoušejte tento skvělý osvěžující koláček. Autor: Lacusin

Přidal:, 10.9.2019
Kategorie: Pomazánky, Tvarohová, Koláče, Zákusky, Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Propadávané tvarohové řezy s broskvemi

Suroviny

Těsto:
2 ksvejce
1 hrnekcukru
1 ksvanilkový cukr
půl hrnkuoleje
2 hrnkypolohrubé mouky
1 ksprášek do pečiva
1 hrnekmléka
2 PLkakaa
Tvarohová náplň:
500 gtvarohu
1/2 sáčkuvanilkového pudinku
3 PLcukru
Dále potřebujeme:
5 ksbroskví

Postup přípravy

  1. Celá vejce s cukrem (i vanilkovým) vymícháme do světlé pěny. Přidáme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Připravíme si tvarohovou náplň smícháním všech surovin.
  3. Broskvím nařízneme slupku do křížku a ponoříme cca na 1 minutu do vařící vody. Pak lehce sloupneme slupku. (Můžeme použít i broskvový kompot.) Nakrájíme na kousky.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Na plech vyložený papírem na pečení vylijeme polovinu těsta. Na těsto nalijeme tvaroh a poklademe kousky broskví. Pak zalijeme druhou polovinou těsta.
  5. Pečeme cca 20 minut při 180 °C.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky