Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Recept Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
FOTO OD VÁS
Recept Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud máme nějakou oslavu, tento zákusek na stole nesmí chybět. Dělávám ho asi 10x do roka :) a stále ho milujeme. S vanilkovým, jahodovým, čokoládovým nebo pistáciovým pudinkem je nejlepší. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Recept Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

5 ksvejce
5 PLkr. cukr
5 PLpolohrubá mouka
2 PLkakao
5 PLvoda
5 PLolej
1/2 bal.prášek do pečiva

Pudink:

700 mlmléko
5 PLkr. cukr
2 bal.vanilkový pudink

Vrch:

500 gzakysaná smetana
3 PLmoučkový cukr
250 mlsmetana ke šlehání
čokoláda na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve uvaříme vanilkový pudink (přidáme cukr, já přidávám 5 lžic, pokud máte raději sladší, klidně přidejte více).
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme olej a vodu. Nakonec už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vystlali papírem a lžící navrstvíme hromádky pudinku.
  3. Dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 25 minut.
  4. Po upečení koláč necháme pořádně vychladnout a na vrch navrstvíme smetanovou vrstvu. Smetanu na šlehání vyšleháme s cukrem do tuhé šlehačky a už jen ručně přimícháme zakysanou smetanu. Vrch ozdobíme čokoládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Já jsem pekla dle receptu a výsledek vynikající 😍 jen jsem do těsta přidala trošku víc mouky a trošku mléka. Pekla jsem v dortové formě. Recept doporučuji 👌

10.5.2020, muriel odpovědět00

Buchtu jsem pekla 2x. Poprvé podle receptu, ale nepovedla se. Podruhé jsem oddělila bílky od žloutků, které jsem po vyšlehání zamichala do těsta. Buchta krásné vyběhla.

11.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět10

Celá vajíčka třeba šlehat delší dobu a určitě se to podaří :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit