Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
Pokud máme nějakou oslavu, tento zákusek na stole nesmí chybět. Dělávám ho asi 10x do roka :) a stále ho milujeme. S vanilkovým, jahodovým, čokoládovým nebo pistáciovým pudinkem je nejlepší. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola
Přidal: Karambola, 5.8.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Narozeniny, Koláče, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
5 ksvejce
5 PLkr. cukr
5 PLpolohrubá mouka
2 PLkakao
5 PLvoda
5 PLolej
1/2 bal.prášek do pečiva
Pudink:
700 mlmléko
5 PLkr. cukr
2 bal.vanilkový pudink
Vrch:
500 gzakysaná smetana
3 PLmoučkový cukr
250 mlsmetana ke šlehání
čokoláda na posypání
- Nejdříve uvaříme vanilkový pudink (přidáme cukr, já přidávám 5 lžic, pokud máte raději sladší, klidně přidejte více).
- Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme olej a vodu. Nakonec už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vystlali papírem a lžící navrstvíme hromádky pudinku.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou.
Dobrý den, prosím na jak velký plech je buchta dělaná?Děkuji
klasický velký plech do trouby :)
Koláč som piekla presne podľa receptu a bol geniálny. Nie je tomu absolútne co vytknúť 🥰🤩👍. Piekla som ho v okrúhlej forme. Najskôr som sa zľakla príliš riedkeho cesta a uvažovala, či netreba pridať viac múky 🤔ale radšej som sa držala receptu a dobre som urobila. 👍Mal obrovský úspech o com svedčí aj fakt, že som ho piekla 2x za 24hodin 🙂ani neviem, ako zmizol, samozrejme po dlhšom oddychu v chladničke je na druhý deň lepší. Ďakujem krásne za recept ❤️
i my děkujeme za super recenzi :)
Nejde mi pridávať komentáre?
Já jsem pekla dle receptu a výsledek vynikající 😍 jen jsem do těsta přidala trošku víc mouky a trošku mléka. Pekla jsem v dortové formě. Recept doporučuji 👌
Buchtu jsem pekla 2x. Poprvé podle receptu, ale nepovedla se. Podruhé jsem oddělila bílky od žloutků, které jsem po vyšlehání zamichala do těsta. Buchta krásné vyběhla.
Celá vajíčka třeba šlehat delší dobu a určitě se to podaří :)