Prudce návykový cuketový nákyp

Recept Prudce návykový cuketový nákyp

Přidal: , 31.8.2018

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Cuketová sezóna je v plném proudu a jak už jsem psala, tuhle zeleninu jsem si bez výhrad zamilovala, hlavně pro její všestranné využití v kuchyni. Takže se u nás baští v nejrůznější podobě - na slano, na sladko, syrová, vařená, pečená, grilovaná i nakládaná... Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.8.2018

Kategorie: Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

3 hrnkynahrubo nastrouhané neloupané cukety
2 kscibule nadrobno
4 ksvejce
250 gstrouhaného tvrdého sýra (dnes jsem dala obyčejný 30% Eidam)
300 guzeného masa na kostičky
1 hrnekdětské krupičky
1 bal.prášek do pečiva
5 stroužkůčesneku
1 vrchovatá lžičkasoli
2 lžícesekané petrželky
pepř
majoránka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Umícháme řídké těsto a nalijeme do menšího pekáčku (32x22cm), vymazaného sádlem a vysypaného krupičkou a necháme asi 5 minut než vložíme do trouby (krupička navlhne a neudělá tvrdou kůrku).
  2. Po zapečení potřeme sádlem, aby se nákyp svrchu pěkně leskl a nevysušil se.
  3. Pečeme asi 50 minut na 180 stupňů.
  4. Nejlépe se servíruje mírně vychladlý, ale já ho do sebe cpala ještě horký, div jsem si hubu nespálila. Prostě ho miluju. , krok 1
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit