Prudce návykový cuketový nákyp

Cuketová sezóna je v plném proudu a jak už jsem psala, tuhle zeleninu jsem si bez výhrad zamilovala, hlavně pro její všestranné využití v kuchyni. Takže se u nás baští v nejrůznější podobě - na slano, na sladko, syrová, vařená, pečená, grilovaná i nakládaná... Autor: Danka

Přidal:, 31.8.2018
Kategorie: Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Prudce návykový cuketový nákyp

Suroviny

3 hrnkynahrubo nastrouhané neloupané cukety
2 kscibule nadrobno
4 ksvejce
250 gstrouhaného tvrdého sýra (dnes jsem dala obyčejný 30% Eidam)
300 guzeného masa na kostičky
1 hrnekdětské krupičky
1 bal.prášek do pečiva
5 stroužkůčesneku
1 vrchovatá lžičkasoli
2 lžícesekané petrželky
pepř
majoránka

Postup přípravy

  1. Umícháme řídké těsto a nalijeme do menšího pekáčku (32x22cm), vymazaného sádlem a vysypaného krupičkou a necháme asi 5 minut než vložíme do trouby (krupička navlhne a neudělá tvrdou kůrku).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Po zapečení potřeme sádlem, aby se nákyp svrchu pěkně leskl a nevysušil se.
  3. Pečeme asi 50 minut na 180 stupňů.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Nejlépe se servíruje mírně vychladlý, ale já ho do sebe cpala ještě horký, div jsem si hubu nespálila. Prostě ho miluju. , krok 1