Pruhované kávové bábovičky

Kávové dezerty zbožňuji. Samozřejmě, pokud připravuji takový dezert pro děti, tak používám bezkofeinovou kávu, aby pak děti neměli mnoho energie. Bez pečení, bez dlouhé přípravy a velmi chutné. Pouze takové dezerty jsou u nás doma populární. Samozřejmě jednou za čas se pustím do přípravy i složitějšího dezertu, ale řekněme si pravdu, komu se chce v kuchyni stát dlouhé hodiny. Autor: Lucka

Přidal:, 8.9.2018
Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky
Čas přípravy:
Recept Pruhované kávové bábovičky

Suroviny

1 bal.mascarpone
1 bal.Activia Stracciatella jogurt
40 mlmléka
60 ghořké čokolády
120 gmáslových sušenek
70 gkokosek máčených v čokoládě
instantní káva (3 kávové lžičky-150 ml)

Postup přípravy

  1. Sušenky s kokoskama rozemeleme v mixéru. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Ve vodní lázni necháme roztopit čokoládu.
  3. V míse vyšleháme mascarpone, jogurt a mléko. Přimícháme roztopenou čokoládu.
    Zapékací misky vysteleme folií, abychom mohli poté dezerty jednoduše vyjmout. Střídavě plníme sušenkami a nádivkou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Nejprve dáme vrstvu sušenek, pokapeme kávou, necháme nasáknout. Pokračujeme vrstvou mascarpone, poré opět sušenkami, znovu pokapeme kávou (vždy asi 4 lžičkami), necháme vsáknout. Poté vrstva mascarpone krému a zakončím sušenkami, které opět pokapeme kávou.
  5. Dáme ztuhnout do lednice. Poté opatrně vyklopíme a odděláme folii.Tip: Jahodový džem bez chemie