Dokonale nadýchané pruhované rohlíčky, které jsou jako stvořené k snídani, svačině i jako sladká tečka po obědě. Náplň je jemná, šťavnatá a velmi chutná. V kombinaci s měkkým těstem je neodolatelná. Pokud byste nechtěli dělat pruhovaný vzor, můžete rohlíčky naplnit klasicky a zatočit je.
Dokonale nadýchané pruhované rohlíčky, které jsou jako stvořené k snídani, svačině i jako sladká tečka po obědě. Náplň je jemná, šťavnatá a velmi chutná. V kombinaci s měkkým těstem je neodolatelná. Pokud byste nechtěli dělat pruhovaný vzor, můžete rohlíčky naplnit klasicky a zatočit je.
Kynuté pruhované rohlíčky si zamilujete hned po prvním ochutnání. Já jsem je plnila jen tvarohem, ale pokud chcete trochu zaexperimentovat, klidně do náplně přidejte i sušené rozinky, brusinky nebo dokonce domácí džem. Skvělou volbou je například tento z rybízu.
Pruhované rohlíčky před podáváním nezapomeňte posypat moučkovým cukrem. Nejlépe chutnají krátce po upečení, ale pokud je uskladníte v pevné nádobě s víkem, zůstanou měkké i druhý či třetí den. Kromě tvarohu je můžete bez obav plnit i mákem, ořechy nebo džemem. Recept na náplně, které nevytečou, najdete zde.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě