NejRecept.cz Pečivo Chléb Pšenično-žitný cibulový chléb
Pšenično-žitný cibulový chléb
Recept Pšenično-žitný cibulový chléb
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: JarkaCB

Kynutý chlebíček ze žitné a polohrubé mouky. Jako základ jsem použila tmavé pivo a jednu velkou cibuli. Vůně je krásná a chuť ještě lepší. Autor: Jarka

JarkaCB JarkaCB    ·   26.8.2019

Pšenično-žitný cibulový chléb

Kynutý chlebíček ze žitné a polohrubé mouky. Jako základ jsem použila tmavé pivo a jednu velkou cibuli. Vůně je krásná a chuť ještě lepší. Autor: Jarka

45 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Suroviny
350 g
žitná mouka hladká
350 g
pšeničná mouka polohrubá
0,5 l
tmavého piva
1 kostka
droždí
1 ks
větší cibule
máslo
sůl
kmín
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
  1. Nejprve si na másle lehce osmažíme cibuli - podle obliby na proužky nebo na kostičky, zasypeme kmínem a dáme vychladnout.
  2. Připravíme si kvásek a než vzejde, do mísy smícháme obě mouky a sůl. Poté vmícháme vychladlou cibulku, kvásek a přiléváme pivo.
  3. Zpracujeme těsto, které musí být tužší konzistence. Opravdu pořádně prohněteme, aby se vše spojilo. Předehřejeme si troubu na 180 st. a než dáme péct, povrch potřeme olejem (olivový je nejlepší).
  4. Není nutné nechat těsto kynout, krásně nakyne v troubě při pečení.
  5. Pokud uděláme 2 menší chleby, stačí péct cca 30 minut, pokud jen jeden bochníček, jako já, pečeme déle - cca 50-55 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář