Pstruh na másle s bramborami

Pokud preferujete rybí maso na oběd, připravte si pstruha na másle. Příloha brambory. Autor: Roseangel

Přidal:, 21.5.2015
Kategorie: Pstruh, Oběd, Ryby a mořské plody
Recept Pstruh na másle s bramborami

Suroviny

Potřebujeme:
2 kspstruhy
1 kscitrón
máslo
mletou červenou papriku
sůl
Příloha:
brambory

Postup přípravy

  1. Kuchané pstruhy opláchneme a pečlivě osušíme. Osolíme a poprášíme sladkou červenou paprikou z obou stran. V pánvi rozehřejeme trochu másla a pak do ní vložíme ryby. Opékáme pod pokličkou asi 3 minuty, poté si rozkrojíme citrón a trochou šťávy pokapeme připravené pstruhy. Pokračume v opékání ještě asi 4 minutky, pak ryby obrátíme a postup opakujeme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Hotové pstruhy vložíme na talíř. Opatrně je rozkrojíme ve spodní části tak, aby jsme lehce vyjmuli páteř i s hlavou. Odkrojíme všechny ploutve a můžeme podávat. Dle chuti přisolíme či ještě pokapeme citrónem.