Pstruh pečený v troubě

U nás doma pstruha připravuji na Vánoce. Kapr nám velmi nechutná, tak jsem hledala chutnější náhradu. Vyzkoušela jsem mnoho druhů, od kapra až po lososa a nejlepší varianta pro nás je určitě pstruh. Peču ho na másle, jen zlehka ho pomoučím a dobře osolím (nebojte se přisolit více, ryba potřebuje hodně soli). Nejčastěji jako přílohu volím bramborový salát, ale klidně můžete zvolit i bramborovou kaši nebo zeleninový salát. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 2.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Ryby, Vánoce
Pstruh pečený v troubě

Suroviny

4 kspstruh
dle potřebymáslo
dle potřebyolej
dle chutisůl
troškahladká mouka

Postup přípravy

  1. Pstruhy omyjeme, vykucháme, dobře osolíme i uvnitř a kůži z každé strany asi 3x nařízneme, aby se pstruh nekroutil. Potom povrch obalíme v mouce.
  2. V pekáči rozehřejeme máslo, můžeme přidat i lžíci oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Vložíme připravené ryby a pečeme na 180 °C asi 35 minut, až povrch zezlátne.
  3. Pečeného pstruha podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší.