Ptačí mléko z bílků, připravených v mikrovlnce

Recept Ptačí mléko z bílků, připravených v mikrovlnce

Přidal: , 9.2.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Existuje mnoho způsobů, jak si připravit tradiční ptačí mléko. Nejjednodušší a nejrychlejší způsob je připravit si tento skvělý dezert v mikrovlnce. Vyzkoušejte!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 9.2.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

7 ksvejce
120 gkr. cukr
2 lžičkyvanilkový extrakt
špetkasůl
2 lmléko
2 lžícemoučkový cukr
2 lžícehladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky si oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme moučkový cukr.
  2. Žloutky si dáme do hrnce, přidáme cukr, vanilku, špetku soli a mouku. Důkladně vymícháme, abychom neměli hrudky. Postupně přidáváme mléko a za stálého míchání spojíme. Vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
  3. Do sklenic si navrstvíme mléko, polévkovou lžící nebo lžící na zmrzlinu si navrstvíme bílky. Takto připravený pohár si vložíme do mikrovlnky (750 W - cca půl minuty) a počkáme, dokud se bílky nepřipraví (dáváme pozor, protože když necháme pohár v mikrovlnce dlouho, bílky budou gumové).
  4. Bílky se nahromadí na mléce. Můžeme podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit