Ptačí mléko z bílků, připravených v mikrovlnce
Existuje mnoho způsobů, jak si připravit tradiční ptačí mléko. Nejjednodušší a nejrychlejší způsob je připravit si tento skvělý dezert v mikrovlnce. Vyzkoušejte!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
7 ksvejce
120 gkr. cukr
2 lžičkyvanilkový extrakt
špetkasůl
2 lmléko
2 lžícemoučkový cukr
2 lžícehladká mouka
- Bílky si oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme moučkový cukr.
- Žloutky si dáme do hrnce, přidáme cukr, vanilku, špetku soli a mouku. Důkladně vymícháme, abychom neměli hrudky. Postupně přidáváme mléko a za stálého míchání spojíme. Vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
- Do sklenic si navrstvíme mléko, polévkovou lžící nebo lžící na zmrzlinu si navrstvíme bílky. Takto připravený pohár si vložíme do mikrovlnky (750 W - cca půl minuty) a počkáme, dokud se bílky nepřipraví (dáváme pozor, protože když necháme pohár v mikrovlnce dlouho, bílky budou gumové).
- Bílky se nahromadí na mléce. Můžeme podávat. Dobrou chuť!
Zdroj: Nosalty
KOMENTÁŘE K RECEPTU