NejRecept.cz Dezerty Moučníky Pudinková fantazie trikolóra. Připravte si tento dezert podle prostého receptu.
Pudinková fantazie trikolóra. Připravte si tento dezert podle prostého receptu.
Pudinková fantazie trikolóra. Připravte si tento dezert podle prostého receptu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   1.6.2024

Pudinková fantazie trikolóra. Připravte si tento dezert podle prostého receptu.

Piškotový základ a tři vrstvy lahodných krémů. Skvělá pochoutka! První vrstva je žloutkový vanilkový krém, následuje malinový krém a vše je zakončeno vrstvou vyšlehané šlehačky. Na závěr jsem koláč posypala strouhanou čokoládou. Výsledek je nejen krásný na pohled, ale ještě lepší na chuť.

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

7 ks
bílek
7 lžic
krystalový cukr
7 lžic
polohrubá mouka
1/2 lžičky
prášek do pečiva

Krém I .:

700 ml
mléko
7 ks
žloutek
2 bal.
vanilkový pudink
4 lžíce
krystalový cukr

Krém II .:

700 ml
mléko
2 bal.
malinový pudink
3 lžíce
krystalový cukr

Dále budeme potřebovat:

250 g
máslo
250 g
moučkový cukr
350 ml
smetana ke šlehání
80 g
čokoládové kuličky na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si těsto. V misce vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Poté postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme vařečkou. Takto připravené těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud těsto pěkně nezhnědne.
  2. Připravíme si krém I. Do mléka přidáme cukr a zahřejeme, dokud se nerozpustí. Postupně vmícháme pudinkový prášek a vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Jakmile začne hmota vřít, přilijeme rozšlehané žloutky a za stálého míchání spojíme. Poté necháme krém vychladnout.
  3. Připravíme si krém II. Do mléka přidáme cukr a pudinkový prášek. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
  4. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny a rozdělíme na dvě části. Do jedné části přidáme vanilkový pudink a do druhé malinový pudink. Obě části vyšleháme mixérem do hladké konzistence.
  5. V jiné misce vyšleháme smetanu ke šlehání, dokud nevznikne pevná šlehačka.
  6. Můžeme začít vrstvit. Na upečený korpus nejprve rozetřeme vanilkový krém. Na vanilkový krém navrstvíme malinový krém. Nakonec na vrch rovnoměrně rozetřeme vyšlehanou šlehačku.
  7. Posypeme čokoládovými kuličkami a necháme koláč v lednici chladit po dobu minimálně 3 hodin, nejlépe však přes noc.
  8. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář