NejRecept.cz Sváteční pečení Pudinkové buchtičky trochu jinak. Fantastické pudinkáče plněné vanilkovým krémem.
Pudinkové buchtičky trochu jinak. Fantastické pudinkáče plněné vanilkovým krémem.
Recept Pudinkové buchtičky trochu jinak. Fantastické pudinkáče plněné vanilkovým krémem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Úžasně měkké a sladké pohoštění! Tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet nový recept na pudinkové buchtičky, které každý zná - rozkrojené pečivo naplněné krémem. Místo klasického podélného krájení jsem zvolila jiný tvar pečiva a naplnila ho cukrářským sáčkem přímo do středu. Výsledek je fantastický! Určitě vyzkoušejte.

Lacusin Lacusin    ·   29.5.2024

Pudinkové buchtičky trochu jinak. Fantastické pudinkáče plněné vanilkovým krémem.

Úžasně měkké a sladké pohoštění! Tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet nový recept na pudinkové buchtičky, které každý zná - rozkrojené pečivo naplněné krémem. Místo klasického podélného krájení jsem zvolila jiný tvar pečiva a naplnila ho cukrářským sáčkem přímo do středu. Výsledek je fantastický! Určitě vyzkoušejte.

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
2 lžičky
sušené droždí
2 lžíce
krystalový cukr
350 ml
mléko
435 g
hladká mouka
60 g
máslo
špetka
sůl

Dále budeme potřebovat:

160 g
jahodový džem
300 ml
smetana ke šlehání
1 lžíce
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový pudink
400 ml
mléko
3 lžíce
krystalový cukr
na posypání
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Vlažné mléko nalijeme do misky, přidáme lžíci cukru a sušené droždí. Necháme alespoň 10 minut odpočívat.
  2. Ve větší misce smícháme sůl, zbytek cukru, přidáme rozpuštěné máslo a hladkou mouku. Poté přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě kynout jednu hodinu.
  3. Zatímco těsto kyne, připravíme si pudink. Do mléka přidáme krystalový cukr a vanilkový pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Do vychladlého pudinku přimícháme vyšlehanou smetanu s lžící moučkového cukru a důkladně promícháme.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, které vytvarujeme do menších válečků. Položíme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme zakryté utěrkou kynout 15 minut. Poté pečeme v předem vyhřáté troubě na 210 stupňů přibližně 20 minut. Upečené válečky necháme vychladnout.
  5. Vychladlé bochánky překrojíme na polovinu, potřeme marmeládou a cukrářským sáčkem navrstvíme vanilkový krém.
  6. Vrch bochánků posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář