NejRecept.cz Dezerty Moučníky Pudinkové řezy se zakysanou smetanou
Pudinkové řezy se zakysanou smetanou
Recept Pudinkové řezy se zakysanou smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Dobře vypadá a ještě lépe chutná. Jemný, šťavnatý a hlavně jednoduchý na přípravu. Tentokrát jsem použila vanilkový pudink, někdy pokud nemám vanilkový, dávám i kakaový nebo čokoládový. Na vzhled pak není tak pěkný jako s vanilkovým, protože těsto je kakaové, čili tmavé, i pudink je tmavý, ale zase krásně vynikne zakysaná smetana navrchu. Třeba vyzkoušet, co vám bude chutnat více. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   13.9.2015

Pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Dobře vypadá a ještě lépe chutná. Jemný, šťavnatý a hlavně jednoduchý na přípravu. Tentokrát jsem použila vanilkový pudink, někdy pokud nemám vanilkový, dávám i kakaový nebo čokoládový. Na vzhled pak není tak pěkný jako s vanilkovým, protože těsto je kakaové, čili tmavé, i pudink je tmavý, ale zase krásně vynikne zakysaná smetana navrchu. Třeba vyzkoušet, co vám bude chutnat více. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
250 g
moučkový cukr
100 ml
voda
100 ml
olej
250 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
kakao

Pudink:

850 ml
mléko
2 bal.
vanilkový pudink
5 lžic
kr. cukr

Vrch:

2 bal.
zakysaná smetana
4 lžíce
moučkový cukr
špetka
skořice
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mléka přidáme cukr a pudinkové prášky. Klasicky uvaříme hustý pudink.
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Navrstvíme polovinu těsta. Do druhé poloviny přidáme kakao a promícháme. Tmavé těsto nalijeme na světlé a vařečkou uděláme mramorové vzory.
  4. Na těsto navrstvíme lžící hromádky pudinku a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu.
  5. Zatímco se koláč peče, připravíme si polevu. Zakysanou smetanu utřeme s cukrem a špetkou skořice. Když je koláč upečený, ještě teplý ho potřeme zakysanou smetanou. Ozdobíme skořicí nebo čokoládou (každý dle vlastní fantazie), necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Ipek    ·   25.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Výborný řez. Dělala jsem ze 4 vajec a dobrý. Hned se zaprášilo a jdu dělat další 👌👍♥️

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář