Pudinkově šlehačkový zákusek

Jeden z nejjednodušších zákusků, jaké existují. Pudink můžete zaměňovat za různé příchutě, já osobně jsem už dělala s vanilkovým, kakaovým, čokoládovým, pistáciovým a malinovým. Nejlepší je však s čokoládovým, alespoň u nás doma nejrychleji zmizel tento. Bez těžkého máslového krému, lehoučký a sladký. Pokud máte rádi tento druh sladkého dezertu, určitě vyzkoušejte. Vůbec nejí náročný na čas, takže ho máte hotový i do půl hodinky. Autor: Marta M.

Přidal:, 27.1.2017
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky
Recept Pudinkově šlehačkový zákusek

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
250 gpolohrubá mouka
250 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
100 mlolej
100 mlvoda
1 lmléko
2 bal.čokoládový pudink
Krém:
2 bal.šlehačka v prášku
300 mlmléka
1 PLmoučkový cukr
2 bal.vanilkový cukr
700 mlzakysaná smetana
granko na posypání

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvařím pudink podle návodu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, přidám olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec vařečkou vmícháme vyšlehané bílky.
  3. Těsto vyljeme na vymazaný plech.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Když pudink vychladne, lžící do těsta rovnoměrně poklademe hromádky pudinku, dáme péct do trouby na 180 st.
  5. Práškové šlehačky vyšleháme s cukrem podle návodu.
    Zakysané smetany utřeme s vanilkovým cukrem a spojím se šlehačkou.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Namažeme na vychladlý koláč posypeme grankem nebo nastrouhanou čokoládou. Dáme do lednice na pár hodin a můžu podávat.