Pudinkové strojkové vánoční cukroví

Vynikající, křehké a na jazyku se rozplývají. Po upečení je slepíme marmeládou a obalíme v čoko. Na Vánoce se pudinkového vánočního cukroví nevíme dojíst. Autor: Kvietok

Recept Pudinkové strojkové vánoční cukroví

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 ghladká mouka
200 gmoučkový cukr
500 ghera/máslo
1/2 bal.prášek do pečiva
1 ksvejce
5 bal.Zlatý klas/vanilkový pudink
marmeláda na lepení
čokoláda na obalení

Postup přípravy

  1. Všechny sypké suroviny jsem smíchala v misce.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Ve druhé misky jsem mixérem vymíchala heru (klidně můžete použít i máslo) do pěny a postupně po lžících jsem přidávala sypkou směs.
  3. Vzniklé těsto necháme odležet v lednici minimálně hodinu a pak na mlýnku se správným nástavcem protlačujeme tyčinky, které ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10-15 minut (záleží na tloušťce a velikosti jednotlivých tvarů).Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Necháme vychladnout na rovné ploše a pak je lepíme marmeládou. Slepené namočíme do čokolády a necháme na mřížce ztuhnout.