Pudinkově-tvarohové šneky

Pečivo je velmi chutné, jemné, lehoučké a měkké ještě i druhý den :) Byla jsem nadšená, jsou vynikající. Měli jsme chuť na nějaký kynutý moučník a nakonec, po dlouhém hledání v mé kuchařce jsem narazila na tento ještě nevyzkoušený. Měla jsem při tomto receptu napsanou poznámku, měkké i druhý den, tak jsem vyzkoušela z dvojité dávky, aby zůstalo i na dnes na snídani :) A jsou opravdu měkké, doporučuji. Autor: Blažena

Přidal:, 2.5.2018
Kategorie: Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Pudinkově-tvarohové šneky

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
300 mlvlažné mléko
2 ksžloutky
70 gmáslo
70 gmoučkový cukr
42 gčerstvé droždí
špetkasůl
Náplň:
350 mlmléko
3 PLkrystalový cukr
1 ksvanilkový pudink v prášku
1 ksvanilkový cukr
250 gtvaroh bez hrudek
podle chutirozinky
1 ksvejce (na potření)
trochumléka

Postup přípravy

  1. Těsto: z poloviny vlažného mléka, droždí, trochu cukru a mouky necháme vzejít v nádobě kvásek, 10-15 minut. Do mísy prosejeme mouku, přidáme moučkový cukr, žloutky, špetku soli, změklé máslo, kvásek, zbylé mléko a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Mně nakynulo za 30 minut. Pokud je příliš husté, klidně přidejte ještě vlažné mléko.
  2. Náplň: z mléka, cukru, vanilkového cukru a vanilkového pudinku v prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Po vychladnutí zamícháme tvaroh, já jsem použila ruční elektrický mixér.
  3. Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník tloušťka cca 5 mm, potřeme náplní, posypeme rozinkami a srolujeme. Upravíme, aby měl válec stejnou tloušťku a pokrájíme na kolečka tlusté 2 cm. Mně vyšlo 24 kusů, poměrně velkých šneků. (x2 z dojité dávky).
  4. Ukládáme na plech vyložený pečícím papírem, s odstupem, nakolik zvětší svou velikost. Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka. Necháme kynout. Upečeme při teplotě 180 ° C 20-30 minut dozlatova. Po upečení posypeme moučkovým cukrem. Údaje jsou orientační, protože každá trouba peče jinak. Byly fantastické, doporučuji vyzkoušet! U nás se po nich jen tak zaprášilo. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská