Pudinkové věnečky s polevou

S těstem na věnečky má každý strach pracovat. Ale pokud je jednou vyzkoušíte, tak určitě změníte názor. Vynikající, lahodné, rozplývající se na jazyku, měkkoučké a vláčné. Vanilkové pudinkové věnečky s citrónovou polevou. Autor: Danka

Přidal:, 9.12.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Pudinkové věnečky s polevou

Suroviny

Těsto:
250 mlvody
90 gOmegy (nebo jiný ztužený tuk)
140 ghladké mouky
3 ksvejce
špetkasoli
Krém:
600 mlmléka
6 lžickrystalu
2 bal.vanilkové cukry
2 bal.vanilkové pudink. prášky
250 gmásla
Poleva:
200 gmoučkového cukru
3 lžícehorké vody
1 lžícerumu
1 lžícecitr. šťávy

Postup přípravy

  1. V hrnci svařit vodu s tukem, přidat mouku, stáhnout z plotny a míchat do zchladnutí.
  2. Pak zašlehat po jednom vejce, naplnit do cukrářského sáčku a vytlačovat na plech věnečky. Péct 15 minut na 200 stupňů, pak ztlumit na 170 a péct ještě 10 minut.
  3. Horké proříznout a nechat vychladnout.
  4. Uvařit pudink, nechat trochu zchladnout a do ještě teplého zašlehat máslo. Ihned plnit věnečky.
  5. Poleva: 200g moučkového cukru, 3 lžíce horké vody, 1 lžíce rumu, 1 lžíce citr.šťávy, umíchat a ihned potírat věnečky.
  6. Nechat zatuhnout a hned se mohou podávat.