NejRecept.cz Dezerty Moučníky Pudinkovo-švestkové koláče
Pudinkovo-švestkové koláče
Recept Pudinkovo-švestkové koláče
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adanecka11    ·   22.11.2015

Pudinkovo-švestkové koláče

Měkoučké pudinkovo-ovocné koláčky. Kynuté těsto je nadýchané a jemné jako pavučinka. Autor: adanecka11

Suroviny

Těsto:

3 šálky
polohrubé mouky
3/4 šálku
teplého mléka
4 lžíce
krystalového cukru
4 lžíce
roztáté Hery nebo másla
1/2 kostky
droždí
1 ks
vejce
1 ks
vanilkový cukr
špetka
soli
1/2 ks
citron - kůra

Krém:

300 ml
mléka
3 lžíce
krystalového cukru
1 bal.
vanilkového pudinku

Dále budeme potřebovat:

1 ks
vejce na potření
1/2 kg
švestek
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Připravíme si kvásek. V teplem mléce, ve kterém jste nechali roztát krystalový cukr rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek. V misce si smícháme ostatní suroviny na těsto čili mouku, rozpuštěnou Heru nebo máslo, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, šipku soli a nastrouhanou kůru z 1/2 citronu. Nakonec přidáme kvásek a vymícháme hladké těsto. Na teplém místě necháme vykynout alespoň půl hodinu.
  2. Mezitím si připravíme krém. Pudinkový prášek si smícháme s cukrem a mlékem a uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Slupku z pudinku stáhneme dolů a trochu prošleháme mixérem, abychom měli hladký krém. Dáme do cukrářského sáčku s cukrářskou špičkou.
  3. Když je těsto vykynuté, na mírně pomoučeném vále si těsto vyválíme, vykrajujeme koláčky, uložíme je na plech na plech vyložený papírem na pečení, necháme ještě asi 20 minut podkynout, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem, cukrářskou špičkou uděláme krémem kruh a do středu položíme polovinu švestky, kterou nakrojíme nožem do kříže. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů do zlatova. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Inspirace z Vaříme doma

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář