Půlené švestky v cukrovém nálevu s příchutí rumu

Dnes přišly na řadu švestky. Švestky dávam na polovinu, protože je budu používat do koláčů. Tak nerovnoměrně dozrávají, že musím zavařovat na třikrát. Ale nevadí, alespoň si při tom odpočinu. Povidla už je hotová a nyní přišli na řadu i půlené švestky. Děláte to takto i vy? Autor: Milka

Přidal:, 15.8.2018
Kategorie: Přílohy, Zavařeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Půlené švestky v cukrovém nálevu s příchutí rumu

Suroviny

1 litrvody
50 dkgcukru
podle chutirum

Postup přípravy

  1. Do každé lahve přidávám 1 PL rumu, pokud nechcete, nemusíte.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Švestky překrojit na polovinu, uložit do sklenic, zalít nálevem (já nálev dělám tak, že na litr vody přidávám 500 g cukru) a sterilizovat od bodu varu 2 minuty.
  3. Vybrat, zakrýt utěrkou a nechat vychladnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pak už jen obléknout a uložit.