NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Punčová roláda s pravým domácím punčem
Punčová roláda s pravým domácím punčem
Recept Punčová roláda s pravým domácím punčem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   15.5.2018

Punčová roláda s pravým domácím punčem

Tak na tohle jsem měla chuť už neskutečně dlouho. Stihla jsem však vyfotit poslední kousek a po této nepříliš pěkné fotce jsem chtěla udělat další, detailnější, ale nepodařilo se mi to už. Uchmatnul mi ho přítel a ten si na tom pochutnal asi za vteřinu. Mohu se znovu pustit do pečení. Pokud máte rádi punčové jako my doma, tak zkuste. Autor: Karambola

Suroviny

Těsto /2x/:

5 ks
vejce
5 PL
kr. cukr
5 PL
polohrubá mouka
1 lžička
prášku do pečiva
špetka
sůl

Dále:

meruňková marmeláda

Punč:

300 g
kr. cukr
300 ml
voda
460 g
kyselý džem např. malinový
šťáva z pomeranče
šťáva z citronu
rum podle chuti

Poleva:

200 g
moučkový cukr
3 PL
horká voda
špetka
červené potravinářské barvivo
lžička
voda
pár kapek
citronová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Upečeme si dvě těsta. Jedno srolujeme a to druhé necháme na "nádivku".
  2. Žloutky vyšleháme s kr. cukrem, pak si v druhé misce připravíme sníh z bílků. Ten vyšleháme se špetkou soli, aby dobře držel. Mouku prosejeme přes síto spolu s práškem do pečiva a střídavě se sněhem moučných směs přidáváme k žloutkové pěně. Těsto dáme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme. Pečeme na 180 stupňů asi 15 minut. Ještě teplé těsto srolujeme i s papírem a necháme vychladnout.
  3. Stejně upečeme i druhé těsto, které již nesrolujeme, ale nakrájíme ho na proužky, které budeme máčet do punče a ukládat na srolované těsto, které si rozvineme a natřeme meruňkovým džemem.
  4. Srolované těsto rozvineme, potřeme džemem a ukládáme malé kousky (obdélničky) nakrájeného těsta, které jsme namočili do punče. Ukládejte tak, abyste měli přeložené kousky. Jako kdybyste ukládali cihly. Doufám, že to chápete. :)
  5. Kr. cukr a vodu dáme rozvařit, do toho dáme kyselý džem a vše spolu necháme přejít varem. Necháme vychladnout a ochutíme citrónem, pomerančem a rumem. Můžete přidat i punčovou aroma ale já to vůbec nepoužívám.
  6. Všechny suroviny na přípravu polevy rozmícháme a potřeme roládu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář