NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Punčové cukroví z lineckého těsta, které bude hvězdou vašeho vánočního stolu.
Punčové cukroví z lineckého těsta, které bude hvězdou vašeho vánočního stolu.
Recept Punčové cukroví z lineckého těsta, které bude hvězdou vašeho vánočního stolu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Punčové řezy dnes nemusí mít podobu tradičních řezů, ale klidně i rolád či jednohubek z lineckého těsta, které jsem si tentokrát pro vás připravila. Cukroví jsem plnila mletými mandlemi s rumem a meruňkovým džemem. Dokážu si to představit i s mletými vlašskými ořechy a trochou punčové arómy. Doporučuji všemi deseti. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   13.12.2024

Punčové cukroví z lineckého těsta, které bude hvězdou vašeho vánočního stolu.

Punčové řezy dnes nemusí mít podobu tradičních řezů, ale klidně i rolád či jednohubek z lineckého těsta, které jsem si tentokrát pro vás připravila. Cukroví jsem plnila mletými mandlemi s rumem a meruňkovým džemem. Dokážu si to představit i s mletými vlašskými ořechy a trochou punčové arómy. Doporučuji všemi deseti. Autor: Karambola

25 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

420 g
hladká mouka
140 g
moučkový cukr
250 g
máslo
1 ks
žloutek

Náplň:

200 g
mleté mandle
3 lžíce
meruňkový džem
50 ml
rum

Na vrch:

podle potřeby
punčová poleva
podle potřeby
sušené brusinky
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření

Punčové linecké jednohubky jsou chutné a zajímavé. Díky svému pěknému vzhledu rozhodně přitáhnou pozornost. Jejich příprava je rychlá a výsledek rozhodně stojí za to. Tak šťavnaté vánoční cukroví jste ještě určitě nejedli.

  1. Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké nelepivé těsto, které přeložíme na pracovní desku a rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrojíme kolečka.
  2. Kolečka překládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 170 stupňů po dobu 7 minut – sledujeme. Pečeme na funkci horkého vzduchu – ventilátor.
  3. Po upečení je spojujeme náplní – jen smícháme všechny potřebné suroviny. Plníme pomocí cukrářského sáčku. Takový způsob je mnohem jednodušší než plnění lžící nebo nožem.
  4. Spojíme, vrch namočíme do punčové polevy a ozdobíme podle vlastní fantazie.

Punčové linecké cukroví při pečení sledujte. Každá trouba totiž peče jinak. Pokud by bylo náhodou tvrdé, nechte ho odležet v dóze alespoň jeden den, aby změklo. Po dokončení vánoční cukroví skladujte na tmavém a chladném místě, díky čemuž vám vydrží chutné a krásné po celé svátky.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář