Punčové kostky

Recept Punčové kostky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborné punčové řezy. Doporučujeme vyzkoušet.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1. korpus:

4 ksvejce
100 gmoučkový cukr
200 gpolohrubá mouka
1 a 1/2 lžičkyprášek do pečiva
80 mlmléko
80 mlolej
špetkasůl

2. korpus:

4 ksvejce
100 gmoučkový cukr
200 gpolohrubá mouka
1 a 1/2 lžičkyprášek do pečiva
50 ml mléko
80 mlolej
30 ml punč
1 a 1/2 lžičkypunčové aroma
špetkasůl

Punč: (nezapomeňte si trochu nechat i do polevy)

350 ml červené suché víno
350 ml100% pomerančový džus
100 mlrum
50 mlcitronová šťáva
125 gkrystalový cukr
100 mljahodový sirup
1/2 lžičkyskořice

Na polevu utřeme :

200 gmoučkový cukr
30 ml punč
20 mlcitronová šťáva

Džem:

250 gjahodový, švestkový... dle vlastní chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. (forma: cca 32 × 20 cm)
    Celá vajíčka s moučkovým cukrem vyšleháme do husté bílé pěny. Trvá to několik minut. Přidáme mléko s olejem a pár vteřin šleháme. Nakonec přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a solí, jemně uhněteme dohladka.
  2. Těsto nalijeme do papírem vystlané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na horní dolní ohřev cca 20–30 minut. Rovněž upečeme i druhý korpus, kde na těsto přidáme punč a aroma (případně i červené potravinářské barvivo). Vychladlé korpusy rozřízneme podélně na dvě části.
  3. PUNČ:
    Všechny ingredience dáme do hrnce a vaříme cca 15 minut.
    Necháme vychladnout.
  4. Světlý korpus natřeme džemem, položíme na něj růžový korpus a rovnoměrně polijeme polovinou punče. Natřeme džemem, položíme další růžový korpus, polijeme zbytkem punče a potřeme džemem. Nakonec přikryjeme světlým korpusem.
  5. Na punčák položíme pečící papír, plech a rovnoměrně mírně zatížíme (např. 2 kg mouky). Dáme nejlépe do druhého dne odležet na chladné místo.
  6. Odleželý punčový zákusek polijeme polevou a dáme zachladit.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit