(forma: cca 32 × 20 cm) Celá vajíčka s moučkovým cukrem vyšleháme do husté bílé pěny. Trvá to několik minut. Přidáme mléko s olejem a pár vteřin šleháme. Nakonec přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a solí, jemně uhněteme dohladka.
Těsto nalijeme do papírem vystlané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na horní dolní ohřev cca 20–30 minut. Rovněž upečeme i druhý korpus, kde na těsto přidáme punč a aroma (případně i červené potravinářské barvivo). Vychladlé korpusy rozřízneme podélně na dvě části.
PUNČ: Všechny ingredience dáme do hrnce a vaříme cca 15 minut. Necháme vychladnout.
Světlý korpus natřeme džemem, položíme na něj růžový korpus a rovnoměrně polijeme polovinou punče. Natřeme džemem, položíme další růžový korpus, polijeme zbytkem punče a potřeme džemem. Nakonec přikryjeme světlým korpusem.
Na punčák položíme pečící papír, plech a rovnoměrně mírně zatížíme (např. 2 kg mouky). Dáme nejlépe do druhého dne odležet na chladné místo.
Odleželý punčový zákusek polijeme polevou a dáme zachladit.