Punčové řezy jako z cukrárny

U nás doma velmi oblíbený a zmizí ze stolu v průběhu štědrého dne. Autor: Mineralka

Recept Punčové řezy jako z cukrárny

Suroviny

Piškotové pláty 2 ks:
6 ksvajec
180 gmoučkový cukr
6 lžicvoda
250 ghladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
Růžové těsto:
8 ksvejce
240 gkr. cukr
8 lžicvoda
350 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
červené potravinářské barvivo
Punč:
850 mlvoda
850 gkr. cukr
punčová aroma
Vrch:
fondánová poleva
čokoláda na ozdobu
+ marmeláda

Postup přípravy

  1. Klasické bílé těsto připravíme následovně. Vajíčka utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozdělíme na polovinu. Upečeme 2 tenké pláty při teplotě 220 stupňů po dobu 10 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Růžové těsto upečeme jako klasické těsto, jen ho přibarvíme potravinářským barvivem. Upečeme při teplotě 190 stupňů po dobu 25 minut.
  3. Vodu a cukr přivedeme k varu a přilijeme punčovou esenci podle chuti.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Upečené a vychladlé pláty potřeme marmeládou. Na bílý položíme růžový, který polijeme teplým punčem a na dostatečně politý růžový plát položíme marmeládou natřený plát. Zatížíme plechem a necháme přes noc odpočívat.
  5. Vrch polijeme růžovou fondánovou polevou a pocákáme čokoládou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.