Punčové řezy jako z cukrárny

U nás doma velmi oblíbený a zmizí ze stolu v průběhu štědrého dne. Autor: Mineralka

Recept Punčové řezy jako z cukrárny

Suroviny

Piškotové pláty 2 ks:
6 ksvajec
180 gmoučkový cukr
6 lžicvoda
250 ghladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
Růžové těsto:
8 ksvejce
240 gkr. cukr
8 lžicvoda
350 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
červené potravinářské barvivo
Punč:
850 mlvoda
850 gkr. cukr
punčová aroma
Vrch:
fondánová poleva
čokoláda na ozdobu
+ marmeláda

Postup přípravy

  1. Klasické bílé těsto připravíme následovně. Vajíčka utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozdělíme na polovinu. Upečeme 2 tenké pláty při teplotě 220 stupňů po dobu 10 minut.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Růžové těsto upečeme jako klasické těsto, jen ho přibarvíme potravinářským barvivem. Upečeme při teplotě 190 stupňů po dobu 25 minut.
  3. Vodu a cukr přivedeme k varu a přilijeme punčovou esenci podle chuti.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Upečené a vychladlé pláty potřeme marmeládou. Na bílý položíme růžový, který polijeme teplým punčem a na dostatečně politý růžový plát položíme marmeládou natřený plát. Zatížíme plechem a necháme přes noc odpočívat.
  5. Vrch polijeme růžovou fondánovou polevou a pocákáme čokoládou.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem