NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Punčové řezy jako z cukrárny
Punčové řezy jako z cukrárny
Recept Punčové řezy jako z cukrárny
Mineralka Mineralka    ·   22.12.2015

Punčové řezy jako z cukrárny

U nás doma velmi oblíbený a zmizí ze stolu v průběhu štědrého dne. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Piškotové pláty 2 ks:

6 ks
vajec
180 g
moučkový cukr
6 lžic
voda
250 g
hladká mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva

Růžové těsto:

8 ks
vejce
240 g
kr. cukr
8 lžic
voda
350 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
červené potravinářské barvivo

Punč:

850 ml
voda
850 g
kr. cukr
punčová aroma

Vrch:

fondánová poleva
čokoláda na ozdobu
+ marmeláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasické bílé těsto připravíme následovně. Vajíčka utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozdělíme na polovinu. Upečeme 2 tenké pláty při teplotě 220 stupňů po dobu 10 minut.
  2. Růžové těsto upečeme jako klasické těsto, jen ho přibarvíme potravinářským barvivem. Upečeme při teplotě 190 stupňů po dobu 25 minut.
  3. Vodu a cukr přivedeme k varu a přilijeme punčovou esenci podle chuti.
  4. Upečené a vychladlé pláty potřeme marmeládou. Na bílý položíme růžový, který polijeme teplým punčem a na dostatečně politý růžový plát položíme marmeládou natřený plát. Zatížíme plechem a necháme přes noc odpočívat.
  5. Vrch polijeme růžovou fondánovou polevou a pocákáme čokoládou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář