NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Punčové řezy
Punčové řezy
Recept Punčové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Kvietok278 Kvietok278    ·   22.12.2015

Punčové řezy

Každý dělá punčové řezy jinak. Já jsem letos jsem vyzkoušela nové. Poleva se mi moc nepovedla, ale chutnají opravdu božsky. Autor: Kvietok

Suroviny

Bílé těsto:

2x3 ks
vejce
2x3 lžíce
polohrubá mouka
2x3 lžíce
teplá voda
2x3 lžíce
kr. cukr
2x1/2 bal. prášek do pečiva

Barevné těsto:

4 ks
vejce
4 lžíce
kr. cukr
4 lžíce
teplá voda
4 lžíce
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
2 lžičky
kakao
2-3 kapky
potravinářské červené barvivo

Poleva:

fondánova poleva
červené potravinářské barvivo
čokoláda na ozdobu

Dále budeme potřebovať:

meruňková marmeláda
300 ml
voda
300 g
kr. cukr
punčová aroma
rum nebo esence
Postup receptu
Vytisknout
  1. Upečeme si 2 základní bílé těsta. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme teplou vodu. Nakonec vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  2. Barevné těsto si připravíme následovně. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme teplou vodu a nakonec vmícháme mouku smíchánou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Jedno necháme bílé, druhé obarvíme kakaem a třetí obarvíme červeným potravinářským barvivem. Dáváme však pozor, abychom barviva nepřidali hodně (já to dělám tak, že 2-3 kapky rozmíchám v lžičce vody a tak postupně přilijem do těsta).
  3. Lžící začneme vrstvit barevné těsta na papírem vyložený plech a upečeme při teplotě 180 stupňů do zlata.
  4. Bílé těsto potřeme meruňkovou marmeládou, položíme barevné těsto, které polijeme punčovou polevou - 300 ml vody ohřejeme, přidáme 300 g kr. cukru a ochutíme rumem, punčovou aroma podle vlastní chuti. Druhé bílé těsto potřeme marmeládou a položíme ho namazanou stranou na barevné těsto. Zatížíme na pár hodin.
  5. Na vrch navrstvíme punčovou polevu. Letos jsem se odvážila na domácí fondánovou polevu podle receptu zde, ale vařila jsem ji krátce, proto se mi trochu nepovedla. Ale příště budu vědět, že ji třeba vařit přesně tolik jak je uvedeno v receptu a nikoli podle vlastního oka. Na vzhled nevapadá dobře, ale je fantastická a luxusně schne. Pocákáme čokoládou a necháme do druhého dne ztuhnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář