NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Punčový řez jako z cukrárny
Punčový řez jako z cukrárny
Recept Punčový řez jako z cukrárny
Kvietok278 Kvietok278    ·   4.2.2015

Punčový řez jako z cukrárny

Výborný a chutný, velmi oblíbený punčový řez. Každý ho připravuje jinak, ale tento je opravdu naprosto skvělý jako z cukrárny. Mňamka!

Suroviny

Těsto - 3 x bílé (t. j. 12 ks vajec):

4 ks
vejce
4 lžíce
kr. cukr
4 lžíce
teplá voda
4 lžíce
polohrubá mouka
1 lžička
kypřící prášek

Těsto - 2 x růžové (t. j. 8 ks vajec):

4 ks
vejce
4 lžíce
kr. cukr
4 lžíce
teplá voda
4 lžíce
polohrubá mouka
1 lžička
kypřící prášek
červené nebo růžové barvivo

Punč:

500 ml
voda
500 g
kr. cukr
3 ks
citron - šťáva
2 lžičky
punčová aroma
1 ks
pomeranč - šťáva

Dále budeme potřebovat:

punčová poleva od Dr. Oetkera
meruňkový džem
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cukr a vajíčka spolu vymícháme do pěny, pak přidáme vodu, mouku a kypř. prášek. Při růžovém těste k vejcím a cukru přidáme barvivo a spolu mícháme do pěny a pak přidáme postupně ostatní přísady. Každé těsto pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 - 25 minut.
  2. Punč: Vše spolu dáme do hrnce a provaříme.
  3. Punčová poleva: Polevu vyšleháme podle návodu na obalu.
  4. Můžeme vrstvit: bílé těsto potřeme meruňkovým džemem, uložíme růžové těsto, které polijeme punčem. Další bílé těsto si potřeme meruňkovým džemem a položíme ho na politý růžový plát těsta vzhůru nohama. Vrch potřeme džemem a uložíme růžový plát těsta. Znovu polijeme punčem a uložíme poslední plát bílého těsta, který jsme si potřeli džemem.
  5. Na koláč si položíme plech, na který poklademe mléko nebo knihy a takto necháme odstát minimálně 4 hodiny - koláč zatížíme. Vrch polijeme připravenou punčovou polevou a necháme ztuhnout. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Eva128    ·   4.5.2022   ·   Odpovědět   ·  

Opravdu 20 vajec?

NejLucka NejLucka    ·   25.5.2022   ·   Odpovědět   ·  

jo, je to na velký plech a vysoký zákusek

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář