NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Punčový tunel
Punčový tunel
Recept Punčový tunel
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   22.12.2014

Punčový tunel

Punčový zákusek chutná snad každému. Zkuste si ho připravit ve formě tunelu. Chutná úžasně! A samozřejmě to je chuťově to samé jako jako klasické punčové řezy na plechu, jen tento tunel se mi líbí mnohem víc. A pro mě je ještě bonus navíc, je pro mě na přípravu o mnoho jednodušší. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
350 g
kr. cukr
380 g
polohrubá mouka
200 ml
mléka
175 ml
slunečnicový olej
1 bal.
prášek do pečiva
5 kapek
červené potravinářské barvivo

Sirup:

100 ml
voda
100 ml
rum
150 g
rozinky
5 kapek
červené potravinářské barvivo
50 g
kr. cukr

Krém:

1 a 1/2 bal.
vanilkového pudinku
700 ml
mléka
100 g
kr. cukr
100 g
máslo

Dále budeme potřebovat:

50 g
čokoláda
punčová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení a vyložíme ho papírem (35 x 11 cm).
  2. Žloutky s cukrem (1/2) vyšleháme do pěny a přidáváme postupně olej, mléko, druhou polovinu cukru a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Opatrně vmícháme vyšlehané bílky.
  3. Rozdělíme na 2 části - jedna větší a do menší části přimícháme potravinářské barvivo. Upečeme zvlášť na plechu při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut.
  4. Bílé těsto srolujeme na utěrce a necháme vychladnout. Růžové těsto nakrájíme na kostičky.
  5. Všechny potřebné ingredience na sirup smícháme a povaříme. Do takto připraveného sirupu přidáme na kostičky nakrájené růžové těsto.
  6. Připravíme si formu tunelu. Na dno si odkrojíme plát z bílého těsta.
  7. Připravíme si krém. Puding si tradičně uvaříme na hustý krém a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme máslo. Za stálého míchání rozpustíme. Když máme připravený krém, přidáme k němu namočené těsto v sirupu. Smícháme a navrstvíme na plát bílého těsta, který jsme si uložili na dno formy. Zbývající bílé těsto si dáme na nádivku a vytvarujeme na oblouku.
  8. Necháme odstát v lednici nejlépe celou noc. Následně tunel ozdobíme punčovou polevou, kterou dozdobíme čokoládou. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář