Punčový zákusek s tříbarevným těstem

Přidal: Marta Mlyn, 3.11.2016
Kategorie: Sváteční pečení, Koláče, Zákusky, Nejlepší dezerty, Punčové řezy, Dezerty, Vánoce, Moučníky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jeden z nejlepších dezertů, které nesmí chybět u nás doma na Vánoce. Přes rok punčáky nepeču a o to více se každý těší, když si pár kousků dá v ten nejkrásnější čas v roce a to na Vánoce. Autor: Marta
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Marta Mlyn, 3.11.2016
Kategorie: Sváteční pečení, Koláče, Zákusky, Nejlepší dezerty, Punčové řezy, Dezerty, Vánoce, Moučníky
SUROVINY
Těsto:
4 ksvejce
4 PLkr. cukr
4 PLvoda
3 PLpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
Tříbarevné těsto:
7 ksvejce
2 hrnkymoučkový cukr
250 gmáslo
2 hrnkypolohrábá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
podle chutikakao
500 mlovocný sirup
100 mlrum
pikantní džem
červené potravinářské barvivo
poleva - použila jsem v sáčku
- Bílky vyšleháme do pěny, postupně zašleháme cukr a šleháme mixérem, dokud nedostaneme hustou lesklou pěnu. Nakonec přidáme žloutky, vodu a na závar už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na polovinu a navrstvíme na papír na pečení v tenké vrstvě. Upečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.
- Tříbarevné těsto:
Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 3 stejné části, jeden necháme bílý, do druhého přidáme kakao a do třetího červené potravinářské barvivo. - Na plech vyložený pečícím papírem střídavě vrstvíme jednotlivé těsta, zarovnáme a upečeme při teplotě 180 stupňů.
- Tenký plát těsta potřeme marmeládou, položíme barevné těsto, které propícháme vidličkou a polijeme sirupem a rumem. Znovu natřeme marmeládu a zakryjeme druhým plátem tenkého těsta.
- Celý povrch polijeme polevou a nakrájíme.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Punčový zákusok s trojfarebným cestom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU