Raffaello oplatky

Přidal: Triniti, 26.12.2014
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Nenáročné řezy FARRAELLO. Není na nich co zkazit. Doporučuji vyzkoušet i začínajícím pekařkam. Bílkové těsto je jedno z nejjednodušších, krém je také nenáročný na přípravu a celkově chuť tohoto zákusku připomíná ty kuličky z obchodu. Podle mě jsou o něco lepší a mají další bonus, víte, co jíte. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 26.12.2014
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
10 ksbílku
300 gkr. cukr
300 gkokos
150 gpolohrubá mouka
Krém:
700 mlmléka
70 ghladká mouka
70 gGustin (kukuřičný škrob)
10 ksžloutku
100 gkr. cukr
10 gželatina
100 gbílá čokoláda
150 gmáslo
200 mlsmetana
3 ksvelké oplatky
- Bílky si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme kokos smíchaný s moukou. Rozdělíme na tři části a navrstvíme je na oplatky. Dáme péct všechny tři najednou na 160 stupňů cca 15 minut.
- Želatinu si dáme nabobtnat podle návodu ve vodě. V trošce mléka si smícháme mouku, kukuřičný škrob, žloutky, cukr a zbylé mléko si dáme na oheň. Když máme mléko horké vmícháme žloutkovou směs a asi po 5 minutách vaření přidáme i čokoládu. Když nám hmota začne vřít a houstnout, přidáme želatinu a spojíme.
- Za občasného míchání necháme vychladnout. Když máme krém mírně vychladlý, přidáme máslo a za stálého míchání ho rozpustíme. Následně přidáme i vyšlehanou smetanu a promícháme.
KOMENTÁŘE K RECEPTU