NejRecept.cz Dezerty Moučníky Raffaello oplatky
Raffaello oplatky
Recept Raffaello oplatky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Nenáročné řezy FARRAELLO. Není na nich co zkazit. Doporučuji vyzkoušet i začínajícím pekařkam. Bílkové těsto je jedno z nejjednodušších, krém je také nenáročný na přípravu a celkově chuť tohoto zákusku připomíná ty kuličky z obchodu. Podle mě jsou o něco lepší a mají další bonus, víte, co jíte. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   26.12.2014

Raffaello oplatky

Nenáročné řezy FARRAELLO. Není na nich co zkazit. Doporučuji vyzkoušet i začínajícím pekařkam. Bílkové těsto je jedno z nejjednodušších, krém je také nenáročný na přípravu a celkově chuť tohoto zákusku připomíná ty kuličky z obchodu. Podle mě jsou o něco lepší a mají další bonus, víte, co jíte. Autor: Triniti

30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

10 ks
bílku
300 g
kr. cukr
300 g
kokos
150 g
polohrubá mouka

Krém:

700 ml
mléka
70 g
hladká mouka
70 g
Gustin (kukuřičný škrob)
10 ks
žloutku
100 g
kr. cukr
10 g
želatina
100 g
bílá čokoláda
150 g
máslo
200 ml
smetana
3 ks
velké oplatky
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Bílky si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme kokos smíchaný s moukou. Rozdělíme na tři části a navrstvíme je na oplatky. Dáme péct všechny tři najednou na 160 stupňů cca 15 minut.
  2. Želatinu si dáme nabobtnat podle návodu ve vodě. V trošce mléka si smícháme mouku, kukuřičný škrob, žloutky, cukr a zbylé mléko si dáme na oheň. Když máme mléko horké vmícháme žloutkovou směs a asi po 5 minutách vaření přidáme i čokoládu. Když nám hmota začne vřít a houstnout, přidáme želatinu a spojíme.
  3. Za občasného míchání necháme vychladnout. Když máme krém mírně vychladlý, přidáme máslo a za stálého míchání ho rozpustíme. Následně přidáme i vyšlehanou smetanu a promícháme.
  4. Na každý upečený plát si natřeme nádivku a spojujeme. Vrch ozdobíme kokosem. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář