Rajská omáčka s mletým masem

Rajská omáčka podle sonizny.

Recept Rajská omáčka s mletým masem

Suroviny

Budeme potřebovat:
mleté hovězí a vepřové maso
300 grýže
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř mletý
50 gšpek uzený
1 kscibule
2 ksmrkev
4 ksnové koření
5 kspepř celý
3 ksbobkový list
115 grajčatový protlak
250 mlsmetana
60 gcukr krupice
1 kscitron
1 ksvejce

Postup přípravy

  1. Smícháme sůl, pepř, vejce, maso a uvařenou rýži. Vytvarujeme kuličky.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  2. Uzený špek a cibuli nakrájíme na kostičky - smažíme je dozlatova.
  3. Poté přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a krátce opečeme.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  4. Přidáme koření a sůl a podlijeme vývarem. Přidáme kuličky z mletého masa. Vaříme až je mrkev měkká, poté přidáme protlak, smetanu a cukr.
  5. Vyjmeme bobkový list, masové kuličky a koření a rozmixujeme dohladka.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  6. Dochutíme citronem a skořicí.
  7. Podáváme s knedlíkem.