Rajská s čuftama

Někdy to u nás doma byla klasika na nedělní oběd. Dnes to dělávám kedykoľvej přes týden. Z mletého masa vytvarujeme čufty, které házíme ho rajčatové omáčky. Někdo rajčatovou omáčku dělává nasladko, někdo nakyselo a někdo naslano. My doma máme rádi takovou vyváženou chuť, i sladkou i slanou. Jako přílohu někdy podávám i kynutý knedlík, ale ve většině to máme s těstovinami. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 22.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Rajská s čuftama

Suroviny

400 gmletého masa
1-2 kscibule
3 kuličkynového koření
3 kuličkypepře
3 kshřebíčky
1-2 bal.rajské protlaky
dle chuticukr, sůl
2 ksvejce
dle chutikoření do mletých mas
hrststrouhanky
dle chutivegeta

Postup přípravy

  1. Nakrájíme si cibuli a osmažíme na sádle do zlatova, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
  2. Přidáme rajský protlak, pepř, hřebíček, nové koření, sůl a mícháme do ztmavnutí. Pak podlijeme vodou a chvíli povaříme. Zcedíme, dolijeme vodou.
  3. Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, koření do mletých mas, hrst strouhanky, vegetu a vytvarujeme čufty, které hodíme do rajské a necháme povařit.
  4. Pak zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Dle chutí přisolíme, dosladíme. Podáváme s těstovinou, knedlíky. Dobrou chuť :)