Rakvičkové košíčky se šlehačkou

Dnes doma jsem měla anketu, což by kdo snědl sladkého. Vyhráli tyto koláčky, které peču velmi ráda. Rakvičkové košíčky už určitě znáte z mých receptů, je to můj oblíbený zákusek i bez polevy či šlehačky. Sním ho jen tak ke šálku kávy jako sušenku, ale pro jiné to ještě zdobím šlehačkou, ať už obyčejnou bílou nebo pařížskou tmavou nebo s bílou čokoládou. Samozřejmě domácí, tu z prášku nepoužívám. Autor: Haanka

Přidal:, 26.4.2017
Kategorie: Moučníky
Rakvičkové košíčky se šlehačkou

Suroviny

4 ksžloutky
150 gcukru moučka
1 KLvanilkového cukru
pár kapekcitr. šťávy
olej na vymazání formiček
Šlehačka:
250 mlšlehačka
2 tyčinkyledové kaštany

Postup přípravy

  1. Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji).
  2. Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem.
  3. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.
  4. Pařížská. šlehačka: Den předem si svařim 250 ml šlehačky se dvěmi tyčinkami ledových kaštanů.
  5. Po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.
  6. Bílou šlehačku vyšlehám se ztužovačem do tuha.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL