NejRecept.cz Dezerty Moučníky Rakvičkové košíčky se šlehačkou
Rakvičkové košíčky se šlehačkou
Recept Rakvičkové košíčky se šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Haanka    ·   26.4.2017

Rakvičkové košíčky se šlehačkou

Dnes doma jsem měla anketu, což by kdo snědl sladkého. Vyhráli tyto koláčky, které peču velmi ráda. Rakvičkové košíčky už určitě znáte z mých receptů, je to můj oblíbený zákusek i bez polevy či šlehačky. Sním ho jen tak ke šálku kávy jako sušenku, ale pro jiné to ještě zdobím šlehačkou, ať už obyčejnou bílou nebo pařížskou tmavou nebo s bílou čokoládou. Samozřejmě domácí, tu z prášku nepoužívám. Autor: Haanka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
žloutky
150 g
cukru moučka
1 KL
vanilkového cukru
pár kapek
citr. šťávy
olej na vymazání formiček

Šlehačka:

250 ml
šlehačka
2 tyčinky
ledové kaštany
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji).
  2. Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem.
  3. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.
  4. Pařížská. šlehačka: Den předem si svařim 250 ml šlehačky se dvěmi tyčinkami ledových kaštanů.
  5. Po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.
  6. Bílou šlehačku vyšlehám se ztužovačem do tuha.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář