Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky jsou velmi populárním zákuskem. Ne každému se napoprvé podaří a přiznám se, že ani mně se poprvé nepovedly. Zvenku byly krásné růžové, zevnitř však syrové. Zapomněla jsem snížit teplotu, ale tentokrát jsem si dala pozor a vyšly nádherně. Zdobila jsem obyčejnou šlehačkou, do jedné poloviny jsem přidala kakao a druhou jsem nechala tak. Autor: Petra

Přidal:, 27.2.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Rakvičky se šlehačkou

Suroviny

250 gmoučkového cukru
4 ksžloutky
1 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
pár kapekcitrónové šťávy
šlehačka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Formičky důkladně vytřeme tukem (já používám olej ve spreji).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Všechny suroviny šleháme asi 20 minut, dokud nevznikne hustá bílá pěna. Tuto pěnu dáme do cukrářského sáčku a naplníme připravené formičky asi do poloviny nebo do dvou třetin.
  3. Poskládáme je na plech pečeme na 180 stupňů, dokud obsah nevyskočí nahoru.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Pak snížíme teplotu na 60 stupňů a rakvičky dosušíme dorůžova.
  5. Vychladlé rakvičky vyklopíme z formiček a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.Tip: Jahodový džem bez chemie