Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky jsou velmi populárním zákuskem. Ne každému se napoprvé podaří a přiznám se, že ani mně se poprvé nepovedly. Zvenku byly krásné růžové, zevnitř však syrové. Zapomněla jsem snížit teplotu, ale tentokrát jsem si dala pozor a vyšly nádherně. Zdobila jsem obyčejnou šlehačkou, do jedné poloviny jsem přidala kakao a druhou jsem nechala tak. Autor: Petra

Přidal:, 27.2.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Rakvičky se šlehačkou

Suroviny

250 gmoučkového cukru
4 ksžloutky
1 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
pár kapekcitrónové šťávy
šlehačka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Formičky důkladně vytřeme tukem (já používám olej ve spreji).Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Všechny suroviny šleháme asi 20 minut, dokud nevznikne hustá bílá pěna. Tuto pěnu dáme do cukrářského sáčku a naplníme připravené formičky asi do poloviny nebo do dvou třetin.
  3. Poskládáme je na plech pečeme na 180 stupňů, dokud obsah nevyskočí nahoru.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Pak snížíme teplotu na 60 stupňů a rakvičky dosušíme dorůžova.
  5. Vychladlé rakvičky vyklopíme z formiček a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.