NejRecept.cz Pečivo Chléb Recept na chlebík s extra křupavou kůrkou. Výborný a hlavně úplně jednoduchý.
Recept na chlebík s extra křupavou kůrkou. Výborný a hlavně úplně jednoduchý.
Recept na chlebík s extra křupavou kůrkou. Výborný a hlavně úplně jednoduchý.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jirina Z.

V neděli jsem dělala domácí chlebik, je výborný hlavně úplně jednoduchý, zvládne každý a ta křupavá kůrka.....recept je jednoduchý, ale než jsem se dopracovala k úplné dokonalosti tak pár kousků stalo za úplné 💩 doslova 🙈 tak napíšu už rovnou jak to dělám já a věřím, že se vám povede. Kdyžtak pak dejte koment jestli někdo zkusí. Autor: Jirina Z.

NejLucka NejLucka    ·   11.4.2024

Recept na chlebík s extra křupavou kůrkou. Výborný a hlavně úplně jednoduchý.

V neděli jsem dělala domácí chlebik, je výborný hlavně úplně jednoduchý, zvládne každý a ta křupavá kůrka.....recept je jednoduchý, ale než jsem se dopracovala k úplné dokonalosti tak pár kousků stalo za úplné 💩 doslova 🙈 tak napíšu už rovnou jak to dělám já a věřím, že se vám povede. Kdyžtak pak dejte koment jestli někdo zkusí. Autor: Jirina Z.

45 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka
350 ml
vlažná voda
1 bal.
sušené droždí
1 lžička
sůl
1 lžíce
olej
1 lžíce
kmín
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Já přidávám hotovou smaženou cibulku a malinké kostičky anglicky slaniny a samozřejmě semínka slunečnice, dýně, sezam - opravdu záleží na vás co máte rádi.
  2. Vše jen zamícham já v ruce a když je těsto hodně řídké přidám hl. mouku dokud nedrží tvar, ale zase to nesmí být úplně hutné těsto a pak už dám kynout na hoďku, ale občas zaděláno večer a ráno strčím do pekáče s poklopem. Troubu na 230 st. - spodek vršek a jedu bomby 1/2 hodky si toho ani nevšimnu, pak sundát poklop, stáhnu teplotu na 200 st. a tak 15 - 20min dodělávám na barvu a křupavost.
  3. Na spod trouby dávam ještě na vyšší plech vodu.
  4. Tak snad to někomu takhle laicky napsané pomůže....uffff to je slohovka tolik písmenek už jsem dlouho nenapsala :)
  5. Držím palce, ať se vám chleb povede a chutná.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář