NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Recept na dokonalé a vylepšené hraběnčiny řezy nejen s jablky, ale také s kokosem.
Recept na dokonalé a vylepšené hraběnčiny řezy nejen s jablky, ale také s kokosem.
Recept na dokonalé a vylepšené hraběnčiny řezy nejen s jablky, ale také s kokosem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Tento recept je nádhernou kombinací chutí a textur. Jedná se o jednoduchý, ale nápaditý koláč, jehož vrchní těsto je nastrouhané na hrubém struhadle, což mu dodává krásný vzhled. Srdcem tohoto dezertu je dokonalá kombinace kokosu a šťavnatých jablek, která vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii. Tento dort je oblíbený pro svou jednoduchost přípravy a výjimečnou chuť, která potěší každého milovníka sladkostí.

rebeka    ·   19.11.2023

Recept na dokonalé a vylepšené hraběnčiny řezy nejen s jablky, ale také s kokosem.

Tento recept je nádhernou kombinací chutí a textur. Jedná se o jednoduchý, ale nápaditý koláč, jehož vrchní těsto je nastrouhané na hrubém struhadle, což mu dodává krásný vzhled. Srdcem tohoto dezertu je dokonalá kombinace kokosu a šťavnatých jablek, která vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii. Tento dort je oblíbený pro svou jednoduchost přípravy a výjimečnou chuť, která potěší každého milovníka sladkostí.

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Na těsto:

200 g
polohrubá mouka
200 g
hladká mouka
250 g
hera
špetka
sůl
4 ks
vejce
150 g
krupicový cukr
půl sáčku
kypřící prášk do pečiva

Na náplň:

6 ks
středně velká jablka
2 lžičky
mletá skořice
100 g
strouhaný kokos
hrst
sušené brusinky

A ještě:

2 bal.
vanilkový cukr na bílkový sníh
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Na pracovnou plochu nebo do kuchyňského robotu vsypte prosátou mouku, přidejte na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky (bílky si nechte stranou) a zbytek přísad potřebných pro těsto. Zpracujte směs, dokud nezískáte hladké a pružné těsto, které se nebude lepit.
  2. Třetinu připraveného těsta vložte do sáčku z mikrotenové fólie a uložte ho do mrazáku.
  3. Zbylé dvě třetiny těsta také zabalte do mikrotenového sáčku a vložte je do ledničky.
  4. Na přípravu náplně nastrouhejte jablka hrubě. Pokud jsou jablka příliš šťavnatá, jemně je vymačkejte v dlaních, aby se zbavila nadbytečné šťávy.
  5. Připravte plech o rozměrech 25x35 cm a vyložte jej pečicím papírem.
  6. Ze zbývajících bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh. Postupně do něj přidávejte vanilkové cukry a pokračujte ve šlehání, dokud sníh nebude lesklý.
  7. Vyjměte těsto z ledničky a pomocí ručního válečku nebo prstů je rovnoměrně rozprostřete na připravený plech. Na těsto rovnoměrně rozložte nastrouhaná jablka, posypte je skořicí, přidejte brusinky a posypte kokosem. Poté opatrně stěrkou nanesete na koláč sněhovou hmotu a povrch uhladíte. Následně vyjměte těsto z mrazáku a nastrouhejte ho nahrubo přímo na sněhovou hmotu, snažte se o rovnoměrné rozložení po celé ploše. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut, dokud koláč nezrůžoví.
  8. Po vyjmutí z trouby nechte koláč vychladnout na mřížce.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář