Domácí ořechový a kakaový závin patří mezi klasiku. Voní po dětství, nedělním obědě i po svátcích, kdy se celým domem line vůně čerstvě upečeného těsta. Ačkoli vypadá jako zákusek z cukrárny, zvládnete ho připravit i doma – stačí trochu času, trpělivosti a chuť na poctivý domácí koláč.
Domácí ořechový a kakaový závin patří mezi klasiku. Voní po dětství, nedělním obědě i po svátcích, kdy se celým domem line vůně čerstvě upečeného těsta. Ačkoli vypadá jako zákusek z cukrárny, zvládnete ho připravit i doma – stačí trochu času, trpělivosti a chuť na poctivý domácí koláč.
Ať už se rozhodnete pro ořechovou nebo kakaovou náplň, výsledek bude vždy jemný, nadýchaný a dokonale vláčný. Těsto je univerzální, krásně se s ním pracuje a po upečení má zlatavou kůrku, která se doslova rozplývá na jazyku.
Závin je skvělý ještě teplý, ale chutná výborně i druhý den – například ke kávě nebo čaji jako sladká tečka dne. Chcete si připravit ještě něco z kynutého těsta? Vyzkoušejte například tento koláč s čerstvými švestkami a drobenkou.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě