NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Recept na domácí rohlíky v sezamovém kožíšku
Recept na domácí rohlíky v sezamovém kožíšku
Recept na domácí rohlíky v sezamovém kožíšku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Jemné a měkké rohlíky v sezamovém kabátku. Sezamová semínka křupají pod zuby, jsou jak na povrchu, tak i uvnitř rohlíčka. Vyzkoušejte.

siky.silvia siky.silvia    ·   24.2.2024

Recept na domácí rohlíky v sezamovém kožíšku

Jemné a měkké rohlíky v sezamovém kabátku. Sezamová semínka křupají pod zuby, jsou jak na povrchu, tak i uvnitř rohlíčka. Vyzkoušejte.

85 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
550 g
hladká mouka
250 ml
teplé mléko
2 ks
vejce
50 g
změklé máslo
50 g
olej
50 g
zakysaná smetana
1 kostka
droždí
1 lžíce
med
1/2 lžíce
sůl
na posypání
sezam
na posypání
hrubozrnná sůl
na potření
vejce
Postup receptu
Vytisknout
85 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Z mléka, droždí a medu necháme vzejít kvásek, který následně vmícháme do ostatních surovin.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě. Těsto pak rozdělíme na 2 bochníky.
  3. Pracovní desku si pomoučíme a každý bochník vyválíme na kruh o průměru 50 cm. Těsto posypeme sezamem a projedeme ještě válečkem na těsto, aby se semínka vtlačila do těsta.
  4. Poté kruh rozkrájíme na 8 dílů a na každém v jeho široké části uděláme zářez uprostřed. Přikládám foto.
  5. Každý řez, když se rohlíky formují, je táhnutý od sebe. Hotové rohlíky ukládáme na plech vyložený pečicím papírem, necháme finálně na plechu kynout, aby zdvojnásobily svůj objem.
  6. Rohlíky před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a jemně osolíme.
  7. Pečeme na 200 stupňů asi 10-15 minut. Po vybrání z trouby necháme na mřížce úplně vychladnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář