NejRecept.cz Dezerty Koláče Recept na francouzský krémeš na přání. Můj úplně první a všem moc chutnal.
Recept na francouzský krémeš na přání. Můj úplně první a všem moc chutnal.
Recept na francouzský krémeš na přání. Můj úplně první a všem moc chutnal.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Zuzana Karvaiova

Můj úplně první francouzský krémeš, který všem velmi chutnal. Určitě jsem ho nepřipravovala naposledy. V původním receptu byl použit kokosový olej, já jsem použila obyčejný slunečnicový a bylo to fantastické. Z této dávky mi vyšlo 24 kusů a ještě jeden malý okraj, který jsme doma ochutnávali. Autor: Zuzana Karvaiova

NejLucka NejLucka    ·   3.1.2024

Recept na francouzský krémeš na přání. Můj úplně první a všem moc chutnal.

Můj úplně první francouzský krémeš, který všem velmi chutnal. Určitě jsem ho nepřipravovala naposledy. V původním receptu byl použit kokosový olej, já jsem použila obyčejný slunečnicový a bylo to fantastické. Z této dávky mi vyšlo 24 kusů a ještě jeden malý okraj, který jsme doma ochutnávali. Autor: Zuzana Karvaiova

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
2 bal.
lístkové těsto

Pudingový krém:

1 l
mléko
3 ks
vejce
2 lžíce
hladká mouka
120 g
Zlatý klas (nebo vanilkový pudink)
150 g
krystalový cukr
100 g
máslo
1,5 lžičky
vanilková pasta

Smetanový krém:

930 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
moučkový cukr

Čokoládová poleva:

200 g
čokoláda
60 ml
slunečnicový olej
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Těsto rozválíme na velikost 30x24 cm. Pečeme na papíře na pečení při teplotě 180 stupňů dozlatova - asi 15 minut - sledujeme.
  2. Z mléka, vajíček, hladké mouky, Zlatého klasu nebo vanilkového pudinku, kr. cukru uvaříme hustý pudink, který necháme zakrytý s potravinářskou fólií vychladnout. Následně vyšleháme máslo s vanilkovou pastou do pěny, po lžících zašleháme uvařený vychladlý pudink.
  3. Na upečené těsto naneseme vanilkový krém, pěkně uhladíme, naneseme šlehačkovou vrstvu - smetanu vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny.
  4. Na vrch uložíme plát těsta, který předem polijeme rozpuštěnou čokoládou v horké vodní lázni, do které jsme přidali olej.
  5. Měla jsem jinak krájet, trochu mi poleva popraskala, tak příště to udělám takto: Vrchní upečený plát těsta polijeme čokoládou, položím na šlehačkovou vrstvu, dám ho na 10 minut do ledničky, pak horkým nožem naznačím řezy - kostičky a odložím. Druhý den krájím zoubkovaným horkým nožem. Půjde to snadněji a bez lámání čokolády.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář