Kynuté těsto, tvarohová náplň, na vrch nastrouhaný perník, který je bohatě přelitý rozpuštěným máslem. Po upečení ještě vrch posypat moučkovým cukrem. Autor: Romča
Kynuté těsto, tvarohová náplň, na vrch nastrouhaný perník, který je bohatě přelitý rozpuštěným máslem. Po upečení ještě vrch posypat moučkovým cukrem. Autor: Romča
Když se mluví o koláčích, lidé často myslí na valašské nebo moravské koláče, ale málokdo zná Pajerské koláče z Vysočiny. Tyto koláče jsou spojeny s německou komunitou, která zde žila před druhou světovou válkou a jejich název pochází z německého slova pro Bavorsko. Jsou známy také jako "Německé koláče" a pečou se hlavně při poutích.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě