NejRecept.cz Dezerty Koláče Recept na karamelový větrník na plechu pro líné hospodyňky. Je výborný a není tak náročný jako klasický větrník.
Recept na karamelový větrník na plechu pro líné hospodyňky. Je výborný a není tak náročný jako klasický větrník.
Recept na karamelový větrník na plechu pro líné hospodyňky. Je výborný a není tak náročný jako klasický větrník.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.6.2024

Recept na karamelový větrník na plechu pro líné hospodyňky. Je výborný a není tak náročný jako klasický větrník.

Tento zákusek mě zaujal hlavně tím, že pod fotkou receptu stálo: „méně náročný než klasický větrník.“ Tak jsem se odvážila a už jinak připravovat nebudu. Je opravdu méně náročný než klasický větrník. Doporučuji vyzkoušet i vám, které se bojíte pustit do přípravy malých větrníků. Autor: Helča Kočovská

55 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Odpalované těsto na 2 pláty:

750 ml
voda
300 g
hladká mouka
1/2 lžičky
sůl
250 g
máslo
8 ks
vejce

Karamelový krém:

750 ml
mléko
2 bal.
karamelový pudink
250 g
máslo
150 g
moučkový cukr

Smetanová vrstva:

500 ml
smetana ke šlehání
2 bal.
vanilkový cukr

Karamel:

200 g
moučkový cukr
250 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vodu a máslo dáme do hrnce a necháme máslo rozpustit. Když voda s máslem vře, přidáme mouku, do které jsme přidali sůl. Spojíme a krátce na mírném ohni odpalujeme. Odstavíme, těsto přendáme do misky a necháme ho mírně vychladnout. Po mírném vychladnutí zašleháme 8 vajec. Přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme.
  2. Těsto rozetřeme na 2 plechy a pečeme na 180 stupňů dozlatova.
  3. V mléce rozmícháme karamelové pudinky a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Potom zašleháme do karamelového pudinku po částech máslo a moučkový cukr.
  4. Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovými cukry do husté šlehačky.
  5. Na upečený plát dáme krém, na krém šlehačku, zakryjeme druhým plátem a ten polijeme karamelem - cukr dáme do hrnce a necháme zkaramelizovat, poté přidáme teplou smetanu a důkladně promícháme.
  6. Karamel necháme trochu vychladnout - nelijeme ho na vrch těsta velmi horký.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář