NejRecept.cz Dezerty Moučníky Recept na macecha řezy, podle kterého peču již mnoho let a vždycky se po řezech jen zapráší.
Recept na macecha řezy, podle kterého peču již mnoho let a vždycky se po řezech jen zapráší.
Recept na macecha řezy, podle kterého peču již mnoho let a vždycky se po řezech jen zapráší.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: LENULKA

Tento recept na macecha řezy peču již mnoho let a stal se velkým oblíbencem v naší rodině. Macecha řezy jsou klasikou, kterou pravděpodobně znáte z mnoha rodinných oslav. Na vrch řezů obvykle používám nastrouhanou čokoládu Margot, což dodává bohatou čokoládovou chuť. Nicméně můžete experimentovat také s Grankem nebo prostým kakaem, které koláči dodají jiný nádech. Každá varianta má své kouzlo.

LENULKA    ·   13.5.2024

Recept na macecha řezy, podle kterého peču již mnoho let a vždycky se po řezech jen zapráší.

Tento recept na macecha řezy peču již mnoho let a stal se velkým oblíbencem v naší rodině. Macecha řezy jsou klasikou, kterou pravděpodobně znáte z mnoha rodinných oslav. Na vrch řezů obvykle používám nastrouhanou čokoládu Margot, což dodává bohatou čokoládovou chuť. Nicméně můžete experimentovat také s Grankem nebo prostým kakaem, které koláči dodají jiný nádech. Každá varianta má své kouzlo.

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto :

5 ks
vejce
250 g
krupicový cukr
100 ml
olej
100 ml
vlažná voda
250 g
polohrubá mouka
1 ks
prášek do pečiva
1 lžíce
kakao

Náplň :

2 ks
vanilkový pudink
5 lžic
krupicový cukr
800 ml
mléko

Krém :

400 ml
zakysaná smetana
250 ml
smetana ke šlehání
2 ks
vanilkový cukr

Na ozdobu :

1 ks
čokoláda Margot
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, poté vmícháme vodu a olej. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Většinu těsta (asi dvě třetiny) rozetřeme na plech, který jsme předem vymazali a vysypali. Do zbývajícího těsta přimícháme kakao a následně ho také rozetřeme na plech.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Ten pak lžící klademe na syrové těsto. Následně pudink na těstě lehce rozetřeme vidličkou, aby se s těstem mírně spojil.
  3. Koláč pečeme v troubě předehřáté na střední teplotu přibližně 30 minut.
  4. Po vychladnutí koláč potřeme krémem, který vytvoříme smícháním zakysané smetany s vanilkou a ušlehané šlehačky. Jako finální dekoraci použijeme nastrouhanou čokoládu Margot.
  5. Tyto řezy jsou vynikající a díky vrstvě pudinku a krému na vrchu působí velmi osvěžujícím dojmem. K posypání na vrchu můžete použít i Granko.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář