NejRecept.cz Dezerty Koláče Recept na majolkové koláčky z nejlepšího těsta, které znám. Jsou měkké i druhý den.
Recept na majolkové koláčky z nejlepšího těsta, které znám. Jsou měkké i druhý den.
Recept na majolkové koláčky z nejlepšího těsta, které znám. Jsou měkké i druhý den.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   21.6.2024

Recept na majolkové koláčky z nejlepšího těsta, které znám. Jsou měkké i druhý den.

Tyto koláčky mizí z plechu jako pára nad hrncem a pokud náhodou vydrží do druhého dne, jsou stále měkké a stejně chutné. Proto jsou u všech tak oblíbené a objevují se na stole často. Navíc je těsto skvělé, není třeba ho při zpracování sypat moukou a skvěle se s ním pracuje. Vyzkoušejte tento recept sami a přesvědčte se o tom. Autor: Jana Jančíková

25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
polohrubá mouka
10 lžiček
krystalový cukr
1 dcl
olej
1/2 ks
droždí
2 ks
žloutek
10 dkg
majonéza
250 ml
mléko
špetka
sůl
250 g
měkký tvaroh
1 ks
vanilkový cukr
podle chuti
cukr
podle potřeby
sušené rozinky
podle potřeby
povidla

Drobenka:

podle potřeby
máslo
podle potřeby
polohrubá mouka
podle potřeby
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mléka, cukru a droždí necháme udělat kvásek.
  2. Kvásek smícháme se zbylými surovinami a těsto necháme dvě hodiny kynout, můžeme občas promísit.
  3. Z připraveného těsta tvarujeme koláčky. Dala jsem dovnitř tvaroh a rozinky. Nahoře je troška tvarohu, povidla a drobenka (máslo, pol. mouka, moučkový cukr).
  4. Pečeme na 170 stupních dozlatova, čas závisí na troubě.
  5. Z dané dávky vyjde asi 60 koláčků, závisí to však na velikosti.
  6. Po upečení můžete každý koláček potřít máslem smíchaným s rumem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář