NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Recept na můj první pudinkový kynutý koláč. Je měkký i druhý den a velmi chutný.
Recept na můj první pudinkový kynutý koláč. Je měkký i druhý den a velmi chutný.
Recept na můj první pudinkový kynutý koláč. Je měkký i druhý den a velmi chutný.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Zuzana Karvaiova

Můj první pudinkový kynutý koláč. Je měkký i druhý den, samozřejmě pokud vám do toho druhého dne vydrží. Málokomu se to podaří Chuťově je vynikající. Do těsta se přidávají jen bílky, pudinková náplň je obohacena kakaem a máslem. Žloutky se využijí na potření, aby byly pudinkáče krásně lesklé. Autor: Zuzana Karvaiova

NejLucka NejLucka    ·   19.6.2024

Recept na můj první pudinkový kynutý koláč. Je měkký i druhý den a velmi chutný.

Můj první pudinkový kynutý koláč. Je měkký i druhý den, samozřejmě pokud vám do toho druhého dne vydrží. Málokomu se to podaří Chuťově je vynikající. Do těsta se přidávají jen bílky, pudinková náplň je obohacena kakaem a máslem. Žloutky se využijí na potření, aby byly pudinkáče krásně lesklé. Autor: Zuzana Karvaiova

85 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
250 ml
mléko
42 g
droždí
3 lžíce
olej
2 ks
bílek
70 g
krystalový cukor
štipka
sůl

Pudink:

250 ml
mléko
1 bal.
čokoládový pudink
1 lyžice
kakao
120 g
krystalový cukor
120 g
máslo

Na potření:

2 ks
žloutek
trochu
mléko
Postup receptu
Vytisknout
85 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Z droždí, mléka a trochy cukru připravíme kvásek. Když kvásek vzejde, přidáme ho do mouky spolu s olejem a špetkou soli. Nakonec přidáme vyšlehané bílky. Vypracujeme těsto, které necháme kynout asi půl hodiny.
  2. Mléko, pudink, kakao a cukr dáme do hrnce a uvaříme hustý pudink. Do teplého pudinku přidáme máslo.
  3. Těsto rozdělíme na čtyři stejné části, rozválíme a na každou dáme tři lžíce pudinku. Těsto stočíme do závinu. Po dvou závinech spleteme do copu.
  4. Na plechu s papírem potřeme rozšlehanými žloutky, do kterých přidáme trochu mléka.
  5. Pečeme na 180 stupňů asi 25 minut.
Komentáře k receptu
El    ·   1.7.2024   ·   Odpovědět   ·  

Po přidání vyšlehaných bílků, těsto začalo být tekuté a lepit. Musela jsem přidat mouka. Těsto vykynulo, ale pořád trochu lepilo a hrozně se táhlo. Nedalo se pořádně rozválet a špatně se s ním pracovalo.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář