NejRecept.cz Pečivo Housky a bulky Recept na nejlepší domácí sýrové croissanty z jogurtového těsta
Recept na nejlepší domácí sýrové croissanty z jogurtového těsta
Recept na nejlepší domácí sýrové croissanty z jogurtového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Domácí sýrové croissanty jsou lahodným pečivem, které je ideální pro různé příležitosti. Tento recept využívá speciální kynuté těsto obohacené o jogurt, což mu dodává mimořádnou vláčnost a nadýchanost. Recept představuje skvělý způsob, jak si doma připravit ty nejlepší sýrové croissanty s použitím jogurtového těsta.

Lacusin Lacusin    ·   18.1.2024

Recept na nejlepší domácí sýrové croissanty z jogurtového těsta

Domácí sýrové croissanty jsou lahodným pečivem, které je ideální pro různé příležitosti. Tento recept využívá speciální kynuté těsto obohacené o jogurt, což mu dodává mimořádnou vláčnost a nadýchanost. Recept představuje skvělý způsob, jak si doma připravit ty nejlepší sýrové croissanty s použitím jogurtového těsta.

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

350 g
hladká mouka
350 g
pšeničná polohrubá mouka
40 g
čerstvé droždí
100 ml
mléko
100 ml
olej
350 g
bílý jogurt
2 ks
vejce
1 lžíce
sůl
1 lžička
krystalový cukr

Dále budeme potřebovat:

50 g
máslo
250 g
tvrdý sýr
na potření
vejce
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Zahřejeme mléko a do něj vmícháme krystalový cukr a droždí, čímž vytvoříme kvásek.
  2. Ve velké misce smícháme všechny zbývající ingredience na těsto, přidáme do něj již vykynutý kvásek a zpracujeme vše do hladkého těsta. Toto těsto poté necháme na teplém místě odpočívat, aby dobře nakynulo.
  3. Jakmile je těsto připravené, rozdělíme ho na šest rovných dílů. Poté každý kus rozválíme na lehce pomoučeném válečku do tvaru kruhu.
  4. Naskládáme tři z připravených kruhů těsta na sebe. Každý z těchto kruhů pečlivě potřeme rozpuštěným máslem a posypeme ho nastrouhaným sýrem.
  5. Použijeme ostrý nůž k rozdělení kruhu na šest trojúhelníků. Poté každý z těchto trojúhelníků srolujeme od širší části směrem k užší, čímž vytvoříme typický tvar croissantů.
  6. Croissanty umístíme na pečicí plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Pečeme je v troubě předehřáté na 200 stupňů, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu. Před samotným pečením croissanty potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme je navíc posypat ještě trochou strouhaného sýra pro extra chuť a křupavost.
  7. Přeji vám dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář