NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Recept na nejlepší FIT cuketové karbanátky, díky kterým si cuketu oblíbíte ještě více.
Recept na nejlepší FIT cuketové karbanátky, díky kterým si cuketu oblíbíte ještě více.
Recept na nejlepší FIT cuketové karbanátky, díky kterým si cuketu oblíbíte ještě více.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   10.7.2024

Recept na nejlepší FIT cuketové karbanátky, díky kterým si cuketu oblíbíte ještě více.

Připravte se na hit letní sezóny s těmito lahodnými cuketovými karbanátky! Tento recept vás okouzlí svou jednoduchostí a chutí. S doprovodem vynikající domácí omáčky se tyto karbanátky stanou oblíbeným jídlem vaší rodiny a přátel. Perfektní pro lehké obědy nebo večeře během teplých letních dnů. Pokud preferujete fitness a zdravější verzi, omáčku můžete klidně vynechat.

25 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Potřebujeme:

600 g
cuketa
1 ks
mrkev
2 ks
brambory
podle chuti
jarní cibulka
2 ks
vejce
2 stroužky
česnek
2 lžíce
dětská krupice
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř

Na omáčku:

60 g
majonéza
60 g
zakysaná smetana
2 stroužky
česnek
podle chuti
kopr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Začneme tím, že odstraníme konce cukety a oloupeme ji. Poté ji rozpůlíme a vyndáme semínka. Cuketu nastrouháme nahrubo a nastrouhanou směs dáme do cedníku. Posolíme ji, promícháme a necháme 15 minut odležet.
  2. Mrkev a brambory nastrouháme najemno. Z nastrouhaných brambor a cukety vymačkáme přebytečnou tekutinu a přendáme je do čisté mísy. Poté přidáme nastrouhanou mrkev.
  3. V misce rozšleháme vejce a přidáme je k zeleninové směsi. Dále přidáme na tenké kroužky nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme vařečkou.
  4. Poté přidáme krupici, sůl a pepř a směs dobře promícháme. Necháme ji 15 minut odstát, aby krupice nabobtnala.
  5. Ze směsi vytvarujeme karbanátky a položíme je na pevnou podložku. Karbanátky smažíme na malém množství oleje 2 minuty z každé strany. Poté je přemístíme do zapékací mísy a pečeme v troubě 20 minut při teplotě 150°C.
  6. Připravíme si omáčku: do menší misky dáme majonézu, smetanu, prolisovaný česnek a nasekaný kopr. Vše důkladně promícháme lžící.
  7. Lahodné zeleninové karbanátky podáváme se svěží omáčkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář