NejRecept.cz Dezerty Moučníky Recept na nejlepší kokosové řezy se žloutkovým krémem
Recept na nejlepší kokosové řezy se žloutkovým krémem
Recept na nejlepší kokosové řezy se žloutkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Kokos je velmi populární přísada do dezertů a tato verze kokosového zákusku je naprosto úžasná! Připravila jsem tento koláč na jednu oslavu, kde se setkal s velkým ohlasem a tak jsem se rozhodla ho upéct znovu hned následující den. Musím říct, že kokosové dezerty jsou jedinečné a tento konkrétní recept jsem si ve svém kuchařském sešitě zvýraznila velkými písmeny, abych si ho vždy pamatovala.

NejLucka NejLucka    ·   8.1.2024

Recept na nejlepší kokosové řezy se žloutkovým krémem

Kokos je velmi populární přísada do dezertů a tato verze kokosového zákusku je naprosto úžasná! Připravila jsem tento koláč na jednu oslavu, kde se setkal s velkým ohlasem a tak jsem se rozhodla ho upéct znovu hned následující den. Musím říct, že kokosové dezerty jsou jedinečné a tento konkrétní recept jsem si ve svém kuchařském sešitě zvýraznila velkými písmeny, abych si ho vždy pamatovala.

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

300 g
polohrubá mouka
2 lžičky
kakao
1 bal.
prášek do pečiva
125 g
máslo
150 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
2 lžíce
zakysaná smetana
1 lžíce
máslo
1 lžíce
polohrubá mouka

Kokosová vrstva:

6 ks
bílek
150 g
moučkový cukr
250 g
kokos

Krém:

6 ks
žloutek
3 lžíce
polohrubá mouka
300 ml
mléko
150 g
máslo
150 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr

Dále budeme potřebovat:

100 g
tmavá čokoláda
2 lžíce
slunečnicový olej
50 g
kokos
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 stupňů a nachystáme pečicí plech o rozměrech 34 x 34 cm. Plech pak vyložíme pečicím papírem.
  2. Nejdříve smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Postupně do směsi přidáme vejce, měkké máslo a zakysanou smetanu a zpracujeme těsto. To pak rozdělíme na dvě části a uložíme do lednice na alespoň půl hodiny.
  3. Vaječné bílky vyšleháme s cukrem do hustého sněhu a poté do něj opatrně vmícháme kokos.
  4. Rozválíme těsto na velikost, která odpovídá rozměrům připraveného plechu. Plech si potřeme máslem a posypeme moukou, na něj položíme jeden plát těsta, rovnoměrně rozetřeme bílkovou nádivku a celé to přikryjeme druhým plátem těsta.
  5. Těsto vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout.
  6. Smícháme žloutky s polovinou cukru, přidáme mléko a polovinu mouky. Vše důkladně promícháme a pak dáme směs na oheň. Za stálého míchání vaříme, přičemž postupně přisypáváme zbylou mouku. Po uvaření směs odstavíme a necháme vychladnout.
  7. Vyšleháme druhou polovinu cukru s máslem a vanilkovým cukrem do nadýchané pěny. Postupně do této směsi vmícháme vychladlý krém ze žloutků. Tuto směs pak naneseme na upečený a vychladlý koláč.
  8. Čokoládu společně se slunečnicovým olejem rozpustíme ve vodní lázni a hotovou tekutou čokoládu nalijeme na vrstvu krému. Posypeme kokosem a necháme ztuhnout. Před podáváním koláč nakrájíme horkým nožem. Přejeme dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář